Коледната елха в Русе ще грейне на 1 декември

0
Eлхата бъде светната от кмета на Русе Пенчо Милков
Eлхата бъде светната от кмета на Русе Пенчо Милков

Eлхата бъде светната от кмета на Русе Пенчо Милков

Коледната елха в Русе ще грейне на 1 декември, като със светването на лампичките ще бъде поставено началото на Коледно-новогодишния фестивал, организират от Община Русе. Запалването на светлините ще бъде в 18:00 часа, като преди това от 17:30 часа ще има концерт с участието на състави и изпълнители от Общински младежки дом и Общински детски център за култура и изкуство. По традиция ще гостува Дядо Коледа, а елхата бъде светната от кмета на Русе Пенчо Милков, пише Русе Медиа.

Програмата на фестивала ще продължи на 9 декември от 17:00 часа Коледното надиграване в зала „Дунав“, което с конкурсен характер и с участието на фолклорни състави и клубове от Русе.

Концерти ще изнесат различни общински формации, които ще радват публиката в Доходното здание от 18 часа. На 12 декември е формация „Приста“, на 13 декември – ОбДЦКИ с участието на всички състави, а на 15 декември -хор „Св. Георги Победоносец“ с диригент Мина Влайкова, но в зала „Европа“.

На 15 декември от 19 часа в голямата зала ще има Коледен концерт на Биг Бенд Русе с диригент Димчо Рубчев и с участието на изпълнители от Вокално студио „Икономов“.

Концерт-спектакълът „В очакване на Дядо Коледа“, на който гостува самият Дядо Коледа, за да раздава подаръци, ще бъде на 16 декември от 11 часа в Доходното здание. Вечерта от 18 часа в зала „Европа“ е Коледният концерт на Детско-девически хор „Дунавски вълни“ при ОбДЦКИ с диригент Весела Тодорова. На 19 декември от 18 часа в голямата зала ще има концерт на съставите от ОМД, а по същото време в зала „Европа“ ще бъде концертът на Тамбурашкия оркестър и ДВГ „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова.

В новогодишната нощ на площада пред общината ще пеят Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. Началото е в 22.30 часа, а посрещането на 2024 г. ще бъде с пищна заря.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    DIVK
    Възмутена съм от украсата, за която децата ни чакат с нетърпение . Водим ги да видят Дядо Коледа и елените и да се снимат там, а то направо не е за показване. Детето ми ще стане на 5г няма едно ново клонче или гирлянда сложена там. Много жалко ,че и тази година ще се "радваме" на същите грозни и недодялани опърпани стари украси...
  • 3
    5
    До 4
    Работят жени. Ама и тях ги работи поред на номерата на етажите, този със сексуалния номер по изборите.
  • 4
    4
    към номер 3
    Поздрявявам Ви за мението! Много правилно. В тази община не работят ли жени? Не им ли прави впечатление?
  • 11
    3
    С надежда
    Изкуствената елха пред Общината е много грозна, стара, амортизирана и е омръзнала на хората ... Същото е и с другите декори там, пред които се снимат децата (шейната, Снежанка, еленчето и т.н) - миналата година отново бяха все същите, вече доста мръсни и вехти и на дневна светлина не само не носеха коледно настроение и естетическа наслада, но навяваха чувство на тъга, бедност, инертност, мизерия... Толкова ли е бедна русенска община наистина и толкова ли няма някой в нея, на когото не му е безразлично за самочувствието на русенци и Коледния дух на града и може да се заеме с каузата за осигуряване на по-красива, по-нова и по-тържествена украса пред Общината? ... Тъжна и срамна работа, обидна дори ...
  • 8
    2
    ВиК
    Всички ще грейнете от нашите цени демократични цени догодина .dtnmg
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари