Кола на полицай блокира други автомобили в Русе

24

Сега ще те науча къде да спираш. Има автобуси и таксита, използвай ги!

Юлиан Георгиев, сигнализира до Dunavmost за инцидент, случил се на 12 и 13 ноември 2023 г. в ж.к. "Здравец Изток".

Според Георгиев, на 12 ноември около 19:00 часа полицай, който работи в Първо Районно Управление в Русе, паркира зад автомобила му, който е бил паркиран на свободен паркинг зад жилищен блок "Гергана".

На следващия ден, 13 ноември, Георгиев, който бил на работа, не могъл да излезе с автомобила си, тъй като колата на Иванов била паркирана зад него. Георгиев се свързал със съседи, които му казали, че колата е собственост на полицай.

Георгиев се свързал и с полицията, но от там не му обърнали внимание и екип на полицията не пристигнал на място. Едва около 10:30 часа полицаят слязъл от апартамента си и заявил, че не може да мести колата си, защото е пиян. ''Съжалявам, но няма да мога да изместя колата, пиян съм'', казал полицаят, цитиран от г-н Георгиев.

Георгиев се извинил на Иванов и му обяснил, че е нов в квартала и не е знаел, че това е "неговото място". Полицаят обаче се заканил, че ще го научи къде да спира. ''Сега ще те науча къде да спираш, като не си знаел''. ''Има автобуси и таксита, използвай ги''.

За да излезе с автомобила си, Георгиев ударил другия автомобил, като при това повредил и двата автомобила. Полицаят през цялото време записвал видео на инцидента.

Георгиев се обърнал към КАТ и съобщил за инцидента, след което бил тестван за алкохол и му е била взета кръвна проба.

Прибирайки се вкъщи същия ден, Георгиев получил заплахи от полицая, че автомобилът му оттук нататък не е добре спрян никъде и ще има бъдещи проблеми.

Георгиев е посетил адвокат Огнян Басарболиев, който ще се заеме със случая. Ще бъде подадена жалба до началника на Първо РПУ в Русе.

Този случай е още едно доказателство за това, че не всички полицаи работят в интерес на гражданите. Полицаят, който е в длъжност, за да защитава законността и обществения ред, вместо това използва властта си, за да тормози и заплашва обикновен гражданин.

Надяваме се, че властите ще вземат необходимите мерки, за да се гарантира, че полицаят ще бъде справедливо наказан за действията си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    27
    наблюдател
    Бусове,камиони и камиончета.До баничарка се трае ,но над 3 .500 кг. да си търси платен паркинг.Редно беше да направят голям платен паркинг между успоредната на ул. Никола Петков ул.Родопи.Те дали разрешение за склад на Лидъл ако съм разбрал правилно.От 1996 година изнасят складове и движение на тежкотоварни камиони извън градовете по Европа и света,а те го вкарват в "Широк Център по новото както е.В жилищен квартал.Нещо не Ви бие чукът на място господа общински съветници и кметове.Как допускате да се превръща жилищен район в складова база в ж.к.Здравец - север ? Нещо сте за психиатър всички общинари с кметовете.Та кой упрайхте сега? Там можеше и парк да стане,да залесите.Нещо в община Русе куца от 1990/1991 година до 15.11.2023 г. Каруцата пред коня и удурми.Не е добре.Не е на добре никак даже,дразните населението.
  • 2
    26
    общински съветник
    За местодомуване трябва да се обяват по един автомобил на жилище или семейство.Другите на платени паркинги.Всеки да се грижи сам за каруцата си.Ако искат пред блока втора,трета,четвърта кола данъка става троен.Иначе управия няма.Всеки идва с мнение че е цар и господар.Общинска полиция да не спи,а да тръгва да глобява.Паркирали по градинки,бордюри,тротоари.Общината прави,а те зад нея рушат.После викат:Бордюри,пешеходни зони,градинки.Овършаха всичко че и новите бордюри по спирки.Горе на тротоара камиона.Аюи ремонта после? Защо полицаите от Русе се правят че не виждат.Нарушенията са по ЗДП И Наредби ма Общ.Нар.Съвет Русе.Актове,фишове бол.Кмета да стяга Муневата.Милиция да работи.Стига оглушки.Само лъзгат телефоните в колите.Да минат по Рига ,Пред подстанцията тротоар мяма Кола до кола.Майки с колички с деца вървят по шосето.Докога.
  • 4
    25
    До Абе
    През седмицата идват тук иначе петък се прибират у дома на село С по две коли са,някой и със три.Живи и здрави да са още пет пъти по толкова,но ? Не виждаш ли петък към 17:30 : 19:30 как се изнасят или в събота сутринта.Паркинга е празен.Не е предвидена инфраструктурата за местодомуване.На всяка кола влязла да живее в Русе,паркомясто ли да правим? Нещо се не връзва.Търкалят се гумени цървули и галоши пред блокове и градинки.Кой има вина?
  • 15
    24
    DMT
    Като оставим настрана, че това е полицай и съответно не му коментирам действията. Първо това не е частен паркинг или пък личен. Ако някой иска да има точно определено място за паркиране, да отиде да си плати в общината парко място и тогава само може да има такива претенции. Разберете, че когато е обществено улица или паркинг, всеки има право да паркира без значение къде живее. Пиша го това понеже ми е писнало от такива комплекси да не искаш да паркираш 20 метра по-далече.
  • 3
    23
    абе
    под други статии пишете как града е останал с 50 000 жители, тука пишете, че нямало къде да се паркира, а пък аз помня, че допреди 10-тина години, тоя проблем беше минимален! Та айде уточнете градът обезлюдял ли е или не!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари