Кои селфита получават най-много лайкове?

0
В рейтинга на 100-те най-добри селфита няма нито едно мъжко
В рейтинга на 100-те най-добри селфита няма нито едно мъжко

Аспирантът Андрей Карпейти от Станфордския университет, който работи с Google Research и DeepMind, научи невронните мрежи да различават добрите от лошите селфита и да оценяват автопортретите по процентната скала.

Невронната мрежа се научи да прави това на базата на 2 млн. селфита, свалени от интернет, пише TJ, цитирани от БГНЕС.

За формирането на оценката, програмата използвала броя на лайковете, получените снимки в социалните мрежи, а също общия брой на контактите на ползвателя в мрежите. След първата фаза на обучение Карпейти предложил на програмата да анализира 50 000 други изображения и да ги оценява. Станало ясно, че по-добри шансове да получат повече лайкове имат селфитата, направени от жени. Най-харесвани се оказали снимки на момичета с дълги коси, леко наклонена глава и „отрязано“ чело от кадъра. Освен това невронната мрежа високо оценила снимките с филтри, с по-наситени цветове и изразени граници на обектите.

В рейтинга на 100-те най-добри селфита няма нито едно мъжко. Допълнителният ръчен подбор на тази категория показа, че ако мъжките автопортрети минават за добри, то в кадрите задължително трябва да попадне не само главата, но и раменете. Що се отнася до неудачните селфита, то мрежата постоянно е оценявала като лоши снимките с малко светлина. Снимките, на които главата на ползвателя изглежда твърде голяма, също попаднали в тази категория. Накрая програмата оценила като нископерспективни и груповите селфита.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари