Кои са съперниците на България за втората фаза на Световното

1
"Лъвовете" загубиха от Полша
"Лъвовете" загубиха от Полша Снимка: FIVB

Мъжкият национален отбор по волейбол загуби от Полша с 1:3 (-14, 23, -22, -23) в последния си мач от първата фаза на световното първенство.

България отстана трета в Група D, която бе спечелена от "дружината". На второ място завърши Иран, информира Монитор.

Волейболистите на Пламен Константинов имаха своите шансове срещу актуалния световен шампион. След като загубиха катастрофално първия сет, нашите се вдигнаха и спечелиха втория. Полша обаче не позволи обрат и взе следващите две части, а с това и мача,

Така във втората фаза на шампионата на планетата България ще играе със САЩ, Иран и Канада. Американците станаха победители в Група С с 5 победи от 5 мача и 13 точки. Персите завършиха с 4 победи, 1 загуба и 11 точки в Група D и също попаднаха в този поток. Канада пък остана 4-а в Група В, която се игра в Русе, след като загуби от Франция с 1:3 и завърши с 3 победи, 2 загуби и 9 точки.

Всички отбора влизат във втората фаза на шампионата на планетата с показателите си от първата - победи, загуби, точки, геймово и точково съотношение.

Мачовете от Група G ще се играят в зала "Арена Армеец" в София от петък до неделя (21 до 23 септември). Със сигурност срещите на България ще бъдат втори от дневната програма от 20,40 часа. Точният ред и програма в групата ще станат ясни по-късно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари