Кои са основните източници на шум в Русе?

0
Анализ на шумните замърсители в Русе
Анализ на шумните замърсители в Русе

Автомобилният и железопътният транспорт и промишлеността са основни източници на шум в Русе.

Това се посочва в анализ, представен по време на обществено обсъждане на Плана за действие с цел управление, предотвратяване и намаляване на шума в околната среда на агломерация Русе, съобщават от кметството в крайдунавския град. 

През урбанизираната територия на Русе преминават участъци от основни национални и международни автомобилни и железопътни трасета. С най-голямо натоварване на транспортна интензивност и откъм шум са две улици и шест булеварда - сред тях е и международният булевард "България", който отвежда до "Дунав мост", като преминава през града. 

От кметството информират, че сред мерките за намаляване на шума са система за контрол и управление на трафика, реконструкции на улици, изграждане на подлез, корекция на кръстовища и поддържане на пътната настилка.

От местната управа посочват още, че Планът за действие с цел управление, предотвратяване и намаляване на шума в околната среда на агломерация Русе е на разположение на заинтересованите всеки работен ден в администрацията, както и на интернет страницата на общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари