Кои са неврологичните симптоми на Омикрон

2
Много от заболелите се оплакват от болки в мускулите и ставите, особено в гърба, кръста и раменете
Много от заболелите се оплакват от болки в мускулите и ставите, особено в гърба, кръста и раменете

Вариантът на коронавируса има своята специфика в симптомите

Много от заболелите се оплакват от болки в мускулите и ставите, особено в гърба, кръста и раменете. Именно те могат да бъдат ранен признак на инфекция с Омикрон, пише "Дейли Експрес", цитиран от Actualno.com

Според Националната здравна служба тези неочевидни симптоми са често срещани при пациентите и могат да помогнат за саморазпознаването на COVID-19 на ранен етап, за да може да се започне лечение навреме, допълва БГНЕС.

"Хората изпитват болка, която може да се появи и да изчезне след известно време, докато трае възстановяването. Някои изпитват и странни или променени усещания, като изтръпване или мравучкане, слабост в ръцете или краката", казват експертите.

Според проучването на симптомите на ZOE - най-голямото приложение за проучване и проследяване на симптомите на SARS-CoV-2 - такива болки могат да се появят в началото на инфекцията. Обикновено те продължават средно два до три дни, но могат да продължат и по-дълго - в зависимост от възрастта на пациента.

"Обикновено те продължават средно два до три дни, но с напредването на възрастта могат да продължат и по-дълго. При децата болките продължават до четири дни, при възрастните на 16-35 години - до пет дни, при възрастните на 35-65 години - до седем дни, а при хората над 65 години - до осем дни", казват учените, участващи в проекта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Анти-ковидфашизъм
    Неврологичните проблеми на хората са медийте
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари