Кои са най-мръсните неща в твоя дом?

0
Американски учени съставиха списък с най-мръсните места в домовете
Американски учени съставиха списък с най-мръсните места в домовете

Американски учени съставиха списък с най-мръсните места в домовете. Рейтингът обхванал седем предмета, които са любимо място за обитаване от микробите и бактериите.
Оказало се, че най-мръсните места не са в тоалетната , както може да се очаква, а в кухнята. До този извод е стигнал микробиологът Чарлз Герб от Университета в Аризона. Според учения върху дървената дъска за рязане има 200 пъти повече микроби, отколкото на тоалетната чиния. Чарлз Герб съветва след като измием кухненската дъска, да я избършем с 5% разтвор на оцет или спирт. Освен това препоръчително е да използваме различни ножове и дъски за обработката на месо и на зеленчуци.
Второ място по количество на микроби заема слушалката на домашния телефон. Именна този предмет се оказва най-често в ръцете на всички, които живеят в дома.
Трета в рейтинга е гъбата за миене на съдове. Затова трябва не само да мием с нея, а от време на време и да я перем.
На четвърто място е завесата на душа, която също не привлича особено вниманието на домакините, когато започнат да чистят. Завесата обаче привлича и натрупва много микроби заради влажния въздух в банята.
Пета позиция заеха съдовете за боклук в кухнята и банята. Според специалистите те трябва често и внимателно да се мият.
В списъка на мръсните домашни помощници попаднаха и съдомиялните. Върху вратите им микробите намират добро място за обитаване. Същото е положението и върху вратите на хладилника.
На последно място в рейтинга е пералнята. Струва ни се, че тя сама се чисти. Изследването обаче е показало, че съхранилите се след прането микроби отлично се чувстват в пералните, които са главен помощник на домакинята. Затова е препоръчително веднъж в месеца да пускаме програма с гореща вода без пране и с малко оцет. 

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари