Кои са най-често пренебрегваните симптоми на рак на стомаха

1
Лекарите призоваха хората да бъдат особено внимателни, ако има чувствителност към кафе, алкохол или някои видове плодове
Лекарите призоваха хората да бъдат особено внимателни, ако има чувствителност към кафе, алкохол или някои видове плодове Снимка: iStock / Guliver Photos

Медиците призоваха хората да бъдат особено внимателни, ако има чувствителност към кафе, алкохол или някои видове плодове

Лекари споделиха кои са признаците за рака на стомаха, пише германското списание Focus, цитирано от БГНЕС. В ранните етапи заболяването често няма симптоми.

Повечето хора не приписват симптомите си на рак, а по-скоро ги пренебрегват и мислят, че става дума за чувствителен стомах или непоносимост към храни. Експертите посочиха това като една от причините две трети от пациентите да бъдат диагностицирани с рак на стомаха само в напреднал стадий. Лекарите призоваха хората да бъдат особено внимателни, ако има чувствителност към кафе, алкохол или някои видове плодове.

Внезапното отвращение към определени храни като месо, също трябва да бъде тревожно.

Може да има постоянна болка, натиск и подуване в горната част на корема, лошо храносмилане, затруднено преглъщане, загуба на апетит. Често пациентите се оригват и повръщат, изпитват и гадене. Освен това характерни са и общите симптоми на онкологични заболявания: умора, изтощение, намалена работоспособност.

Медиците припомниха, че откриването на рак в ранните етапи увеличава шансовете за възстановяване. Преди това те казаха, че бързото усещане за ситост по време на хранене може да е признак на рак на стомаха.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари