Кои са арестуваните полицаи от 4 РПУ в София

0

Служителите на районното бяха задържани по време на работа след полицейска проверка в сградата в квартал Лозенец.

Ясни са имената на служителите на реда от Четвърто Районно управление, задържани при акция на полицията и спецпрокуратурата в София.

Това са шефът на сектор "Икономичека полиция" - Красимир Кръстев и полицейските служители Георги Найденов, Марио Дринцолов, Радослав Томов, Антони Апостолов.

Те бяха задържани по време на работа след полицейска проверка в сградата в квартал "Лозенец”. Информацията за организираната престъпна група е достигнала до МВР по няколко канала. Полицаите изнудвали за такса "спокойствие" търговци в столичния квартал "Лозенец", за който отговаря Четвърто РУ, информира trafficnews.bg.

В един момент обаче исканите суми станали прекалено големи и жертвите на рекета подали сигнал. "Таксите" са били различни според бизнеса на търговците.

Преди да стане шеф на сектора Кръстев е бил директор на Второ Районно управление, но е отстранен от там преди 2 години след жалба на семейство, което се е оплакало, че върху тях е упражнено полицейско насилие. Тогава той е наказан с порицание и е преместен в 4-то РПУ.

По непотвърдена информация задържаните полицейски служители са знаели, че подлежат на разследване още през декември и са били нащрек. Според източници на полицията петимата поддържат висок стандарт на живот.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари