Кой прави ала-бала с изборите?

0
Докладът на ДАНС за заснет сорс код на машините за гласуване се оказа справка без доказателства и анализ
Докладът на ДАНС за заснет сорс код на машините за гласуване се оказа справка без доказателства и анализ

Докладът на ДАНС за заснет сорс код на машините за гласуване се оказа справка без доказателства и анализ

Часове преди първия тур на местните избори обществото бе разтърсено от новината, че някой иска да ги открадне. ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и ИТН съобщиха, че ДАНС е разкрила зловещ заговор - зам.-министър заснел сорс кода на машините за гласуване и можел "да направи една голяма ала-бала" в държавата.

Малко след това ЦИК се позова на същия митичен доклад на ДАНС, когато реши да отмени машинното гласуване на 29 октомври. Това доведе до голям брой невалидни бюлетини и други шашми с хартиения вот на първия тур. Докладът на ДАНС се оказа справка. След като тя стана публична, се видя, че в нея липсват доказателства и анализ, пише Mediapool.

В крайна сметка след първия тур съдът върна възможността на балотажа да се гласува с машини, а ЦИК обяви готовност да организира машинен вот. Но доверието в изборния процес вече беше разклатено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари