Кои е най-добрият град за живеене в България?

0
Сливен е "Зелен град", Пловдив - "Град на финансовата устойчивост", София пък е отличена за "Евро град"
Сливен е "Зелен град", Пловдив - "Град на финансовата устойчивост", София пък е отличена за "Евро град" Видео: Дарик Радио

Бургас е най-добрият град за живеене в България за 2017 година според слушателите на Дарик радио.

Отличието беше връчено от вицепремиера Томислав Дончев.

За 11-та поредна година медията пита кой е най-добрият град за живеене и сравни всички 27 областни града по редица критерии. Това е ежегодното изследване, което цели да разбере къде съвременните хора се чувстват най-добре и кой град предлага добър и перспективен начин на живот.

В категорията "Зелен град" беше отличен Сливен, който, по думите на министъра на околната среда и водите Нено Димов, преработва над 90 процента от битовите отпадъци и има най-ниско ниво на фини прахови частици.

Като "Евро град" беше определена София. Вярвам, че всеки кмет на всяка община се опитва да прави най-доброто за неговия град, каза кметът Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че това е екипна работа, защото никой кмет и никой град не може да се справи сам. Бизнес град е Димитровград с разкрити 3150 работни места през 2017 г., а Смолян стана град на знанието.

В категорията "Град на финансовата устойчивост" наградата връчи на Пловдив министърът на финансите Владислав Горанов. Проблемът, според Горанов, е, че в повечето категории наградите отиват в Южна България. По думите му сега те, като управляващи, трябва да се насочат към подкрепа на Северна България, особено в развитието на инфраструктурата.

В конкурса "Моят град е моята крепост" - част от кампания на МРРБ, министър Николай Нанков награди Шумен, Кюстендил, Стара Загора, Габрово и София.

Досега признанието най-добрият град за живеене в България са печелили Стара Загора, София, Варна, Бургас и Велико Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари