Кой е Красимир Каменов-Къро?

0
По-рано днес стана ясно, че той и съпругата му са убити при нападение в дома им в Южна Африка
По-рано днес стана ясно, че той и съпругата му са убити при нападение в дома им в Южна Африка Снимка: Интерпол

По-рано днес стана ясно, че той и съпругата му са убити при нападение в дома им в Южна Африка

Красимир Каменов е известен с прякора си Къро. По-рано днес стана ясно, че той и съпругата му са убити при нападение в дома им в Южна Африка, предава bTV.

Бизнесменът е живеел в един от най-богатите квартали в ЮАР - Константия.

Преди два месеца Къро срещу него бе повдигнато обвинение от страна на прокуратурата за поръчител на убийството на бившия шеф на криминална полиция Любомир Иванов през 2022 г. Къро бе обявен и за международно издирване с „червен бюлетин“ от „Интерпол“.

Красимир Каменов е една от малкото фигури от подземния свят от 90-те, които останаха живи. Официално неговият бизнес е свързан със зеленчукови борси и с паркинги. Тогава той и Христофорос Аманатидис-Таки са неразделна част от ударната бригада на ВИС-1, която е под крилото на Методи Методиев - Мето Илиянски.

Таки през 2009 г. беше обвинен като ръководител на група за разпространение на наркотици и нанасяне на тежки телесни повреди. Пет години по-късно обвиненията за това отпаднаха. Пак през 2003 г. Методи Методиев изчезва безследно, след като излиза от дома си без охрана и мобилен телефон.

Неофициално Къро се свързваше с контрабанда и наркотици и с така наречения златен гьол на граничен пункт “Капитан Андреево”.

През март 2023 г. главният прокурор Иван Гешев обвърза Къро с бившия мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев, който се намира в Белград.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    русенец
    Нещо не разбирам. Пишете, че е убит бизнесмен, а после описвате мутра. Нима все още бандит и бизнесмен са синоними в Булгаристан?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари