Кой е горският спасител на 2-годишния Мехмед?

1
Докато е обикалял района, Муртаза видял момченцето на пътя. Веднага се стели, че е изчезналото от Якоруда дете
Докато е обикалял района, Муртаза видял момченцето на пътя. Веднага се стели, че е изчезналото от Якоруда дете Видео: bTV

В сряда от дома си в Якоруда изчезна 2-годишният Мехмед. Близките му твърдят, че последно бил в каруцата в двора. Лелята пуска призив за издирването му

След 24 часа роднините чуват дълго чаканата вест. Момченцето е открито в село Бунцево от горския Муртаза Клечов. По пътя разстоянието от Якоруда до село Бунцево е около 20 км. През гората под права линия разстоянието от дома на момчето е около 2 км, но става въпрос за много стръмен път.

„Аллах ме прати да го спася“, казва по bTV горският спасител на детето.  

Докато е обикалял района, горският видял момченцето на пътя. Веднага се стели, че е изчезналото от Якоруда дете. То било босо и леко облечено. Муртаза облякъл детето с якето си и му сложил чорапите си, защото то било босо. Прибрал го в колата на топло и изпратил снимката му на полицията, където разпознали издирвания 2-годишен Мехмед.

Муртаза Клечов не иска награда, а само всички около него да са живи и здрави. Твърди, че е щастлив човек – има три деца и работа. Децата и съпругата му обаче са в Англия. Той се грижи за внучка, която е в V клас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари