Кого посещава бизнесменът Пламен Бобоков в Министерството на икономиката

0
В сряда автомобилът с дипломатически номера на почетния консул на Украйна в Русе, бе заснет пред ведомството на министър Кирил Петков на столичната улица "Славянска" от режисьора Виктор Димчев и пуснат във фейсбук
В сряда автомобилът с дипломатически номера на почетния консул на Украйна в Русе, бе заснет пред ведомството на министър Кирил Петков на столичната улица "Славянска" от режисьора Виктор Димчев и пуснат във фейсбук Снимка: Фейсбук

Чиновници  твърдят, че почетният консул на Украйна в Русе, е бил при главния секретар на ведомството, тъй като Владимир Туджаров е извън България

 Последно - срещнал се е с началника на политическия кабинет на Кирил Петков, пише "24 часа". 

С кого се среща бизнесменът Пламен Бобоков в Министерство на икономиката, очевидно е вълнуваща за мнозина тема.

В сряда автомобилът с дипломатически номера на почетния консул на Украйна в Русе, бе заснет пред ведомството на министър Кирил Петков на столичната улица "Славянска" от режисьора Виктор Димчев и пуснат във фейсбук.

Заради спекулациите в сайтове около неродения политически проект на служебния министър и намеци в социалните мрежи за връзка с посещението на бизнесмена, вестникът попита официално министерството за повода за срещата на Пламен Бобоков.

В сряда отговориха, че собственикът на големи български компании като "Приста ойл" и "Монбат" е имал разговор с главния секретар Владимир Туджаров. В четвъртък сутрин обаче двама чиновници от Министерство на икономиката един след друг се обадиха в сайта на "24 часа", за да опровергават информацията. Според тях Пламен Бобоков не е възможно да е бил в кабинета на Туджаров - главният секретар бил в чужбина и най-вероятно след своя годишен отпуск нямало да се върне на работа във ведомството.

Владимир Туджаров не отговори на телефона си.

В четвъртък "24 часа" отново зададе въпрос в министерство на икономиката кого посещава там Бобоков. Оказва се, че това е била Таня Павлова - шеф на кабинета на Кирил Петков. И в четвъртък от Министерство на икономиката отново бяха категорични, че среща в сряда между министъра и бизнесмена не е имало.

Името на Бобоков нашумя през 2020 г. при скандала с влизането на прокуратурата в президентството заради разследване на двама от съветниците на Румен Радев. Тогава от обвинението бяха разпространени чатове между бизнесмена и съветниците с различни тематики. Собствениците на "Монбат" Пламен и Атанас Бобокови получиха и официално обвинение от специализираната прокуратура за незаконно загробване на опасни отпадъци чрез фиктивни фирми. Пламен Бобоков бе арестуван за 24 часа, но съдът обяви тази мярка за незаконна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари