Когато влезем в еврозоната, цените ще се повишат до европейските

2
Проф. Гарабед Минасян: Не сме подготвени да се присъединим като равноправен член на еврозоната
Проф. Гарабед Минасян: Не сме подготвени да се присъединим като равноправен член на еврозоната

Проф. Гарабед Минасян: Не сме подготвени да се присъединим като равноправен член на еврозоната

„Когато влезем в еврозоната, цените у нас ще се повишат, ще има приближаване до европейските равнища“. Тази прогноза изрази в ефира на Euronews Bulgaria икономистът проф. Гарабед Минасян.

Той даде и пример с прибалтийските държави, които са в еврозоната - ценовото равнище при тях е около 90 процента, а в България е под 60 процента.

„Така им се иска на политиците, когато твърдят, че няма да се повишат цените на стоките и услугите у нас. В личен план такива неща вероятно се случват, но в икономиката всичко трябва да се изработи“, посочи проф. Минасян, цитиран от Euronews Bulgaria.

С включването ни към ЕС през 2007 г. автоматично приехме и задължението да се включва в еврозоната. Не сме подготвени да се присъединим като равноправен член на еврозоната, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    20
    До 17
    Копейките ще те разкъсат във форума заради това,че казваш истината...Адмирации за коментара..
  • 8
    19
    до 16
    Не забелязвам Дания и Швеция да дават зор да приемат еврото. Явно и те имат нещо наум и определено не са тъпи след като са едни от водещите икономики в ЕС.
  • 6
    18
    до 17
    Наистина стига с простотии, Хърватска е в рецесия баш от момента на влизане в евро зоната. Че цените скочиха е очевидно, АКО СИ БИЛ ТАМ!:)
  • -6
    17
    СТИГА ПРОСТОТИИ
    есента на 23г. 10 дена бях в Хърватия, които приеха еврото от 01.01.2023г. Поне 20 човека - обикновени, магазинери - питах има ли скок на цените след еврото - не, не и не. Само с факта на влизане на еврото доходите им от туризъм са по-високи поне с 1 млрд евро спрямо 2022г.
  • 9
    16
    Цървул
    Сами сме си виновни защото търпим защо Чехия и Полша отказват еврото те по ли са прости или пък ние сме мнооого умни
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари