Кога ще се затопли през месец март?

1
"След 20 март се очаква сериозна заявка за настъпването на пролетта", прогнозира синоптикът Петър Янков
"След 20 март се очаква сериозна заявка за настъпването на пролетта", прогнозира синоптикът Петър Янков Снимка: Bulgaria ON AIR, стоп кадър

С ниски температури и много студено време започна март месец

"Времето ще бъде динамично и снеговалежите ще продължават. Специално за събота и неделя, по нашите високи планини и в Западна България ще вали сняг. Тази обстановка е сложна, тъй като има увеличена лавинна опасност. Трябва да има дисциплина и хората да преценяват ситуацията", каза синоптикът Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.

Снеговалежите у нас ще бъдат в Западна България, в населените места те ще бъдат от дъжд и сняг.

"Температурите ще бъдат в рамките на 3 до 6 градуса. По планините ще вали мокър сняг и ще бъде по-интензивен в неделя", допълни синоптикът.

Янков посочи, че в началото на следващата седмица се очакват интензивни валежи от мокър сняг, след което ще има краткотрайно затопляне.

"Ще последва едно по-продължително затопляне, а температурите ще надвишават 15 градуса. До настъпването на астрономическата пролет ще изживеем малка пролет, а вече след 20 март се очаква сериозна заявка за настъпването на пролетта", прогнозира Петър Янков.

"Март месец ще бъде с малко валежи, средните температури ще бъдат близки до нормалните, температурни рекорди не се очакват", отбеляза той.

И завърши, че в средата на следващата седмица се очакват много мъгли и намалена видимост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари