Кога ще настъпи краят на мечия пазар за акциите в САЩ?

0
Традиционното определение за мечи пазар е спад на акциите от 20%
Традиционното определение за мечи пазар е спад на акциите от 20% Снимка: IStock / Getty Images

Традиционното определение за мечи пазар е спад на акциите от 20% 

Денис Гартман казва, че акциите в САЩ ще бъдат на мечи пазар, докато еднодневно „насилствено низходящо движение“ не сигнализира, че цените са достигнали дъното, пише "Блумбърг", посочват от infostock.bg.

„Ще имаме един ден, в който ще паднем с 5% или 6% и това ще бъде окончателният натиск за продажба“, каза председателят на Фондацията на Университета в Акрон. "Това ще сложи край на мечия пазар".

Инвеститорите трябва да бъдат „по-малко ангажирани. Бъдете по-малко дълги. Опитайте се да бъдете толкова консервативни, колкото можете да бъдете“, каза Гартман. "Този, който загуби най-малко, ще бъде победител."

Хората все още се чувстват комфортно да купуват понижаване на цените на акции и докато не се откажат от този подход и пазарът не доведе до „три, четири или 5% спад за един ден и още един спад, ще трябва да остана мечи“, каза той.

Традиционното определение за мечи пазар е спад от 20%. Натовареният с технологии Nasdaq Composite Index се понижи с около 25% тази година, докато по-широкият индекс Standard & Poor’s 500 падна с около 16%. Най-големият му еднодневен спад през 2022 г. е -3,63% на 29 април.

Бившият издател на влиятелното „The Gartman Letter“, е мечи настроен от месеци. През януари той каза, че акциите могат да бъдат изправени пред спад от цели 15% през 2022година и намали частта от капитала на фонда на университета с диапазон от 12% до 15% на 31 декември.

„Миналия февруари всъщност преместих от 3% от нашите акции в 3% злато. Удобно ми е да правя това.", каза Гартман. 

"Основната причина за спада на акциите, явление, което удря пазарите в световен мащаб, е преминаването на централните банки от много лесна парична политика към затягане, за да охлади най-горещата инфлация от десетилетия", каза Гартман. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    русенец
    Странно! Уж наказвате Русия със санкции, пък вашите богати губят от 1/5 до 1/4 от парите си за няколко месеца, доларът се срути спрямо рублата. Наистина странно. А борсовите индекси и цените на акциите на руските борси е нагоре, рублата вече я споменах.:) Или вече е време да признаете, че санкциите срещу Русия са финансово самоубийство ?!:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари