Княгиня Калина ще се изправи пред съда

1
Делото ѝ за шофиране след употреба на алкохол е насрочено за февруари
Делото ѝ за шофиране след употреба на алкохол е насрочено за февруари Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ / архив

Делото ѝ за шофиране след употреба на алкохол е насрочено за февруари

Районната прокуратура в Самоков е внесла в съда обвинителния акт за шофиране с над 1,2 промила алкохол в кръвта срещу Калина Сакскобургготска.

Това казаха от пресслужбата на държавното обвинение, пише в. "Сега".

Казусът е в съда от края на м.г. Първото заседание по делото е насрочено за 20 февруари, показа справка на съда в деловодните регистри.

Дъщерята на бившия премиер и наследник на българските царе Симеон Сакскобургготски беше засечена зад волана след употреба на алкохол на 19 август м.г. след лека катастрофа без жертви. Районната прокуратура в Самоков заведе бързо производство по случая. Сакскобургготска е шофирала в района на хотел "Мура" в "Боровец", съобщи тогава обвинението.

Първоначално МВР съобщи, че Калина е била придружена от полицаи да даде кръвна пробата. После обаче прокуратурата обяви, че тя е отказала да даде кръвна проба, а дрегерът ѝ е отчел 1,5 промила и това е резултатът, с който Сакскобургготска ще бъде предадена на съд.

Инцидентът с Калина стана след последните промени в НК, свързани с шофирането след употреба на алкохол. Затова и автомобилът "Сузуки", шофиран от Сакскобургготска, беше иззет с протокол за доброволно предаване. Ако съдът признае вината ѝ, колата трябва да бъде конфискувана.

"При паркиране е ударила колата, виждате. Може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол. Това е нищо. Инцидентът е малък. Превръща се в голям проблем, защото е княгиня Калина", коментира след случката съпругът ѝ Китин Муньос. Първо версията беше, че е била разстроена, защото едно от кучетата ѝ избягало. После в историята се появи и изчезнал папагал. "От доста малко стана нещо огромно. Но това са други причини. Най-накрая живеем в правова държава. Всеки е еднакъв пред закона. Това е много важно. Никой от тези, които сочат с пръст, обвиняват или злорадстват, не бива да го забравя. Като родител винаги боли. Да се надяваме, че нещата ще приключат", коментира тогава и Симеон Сакскобургготски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Мунчо
    "От доста малко стана нещо огромно."! Ами и този дебил нямаше да има претенции, но не стана така.
  • 14
    7
    Василев
    Китин Муньос за ,, малкия "инцидент: ,, ..... може да е изпила една чаша вино но това не е пиене на алкохол ..." Извод: ето до какво води недостатъчното пиене.
  • 2
    6
    до 3
    ДеБелян ПеПеевски и днес ти е набил опорките в разпрания джендърски задник, а троле ? АнаЛдънму ?
  • 4
    5
    Stoian
    Тя беше симптоматично момиче,но се обезобрази,от простотия!Айде да бега кьм Испания,идиот
  • 18
    4
    Точен
    Ще я оправдаят ще и платим както платихме на скъпия ни симиончо и ни оправи за 800 дни .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари