Пламен Стоилов заяви, че стартът му щял да бъде летящ

1
Стоилов коментира, че изпълнената почти на 100% програма за приключващия мандат ще му помогне да спечели отново
Стоилов коментира, че изпълнената почти на 100% програма за приключващия мандат ще му помогне да спечели отново

"Целта ни е на първи тур да обединим подкрепата на русенци и оттам на 26-ти да започнем да работим. Разчитаме на силна представителност на ГЕРБ в Общинския съвет, която да ни позволи да вземаме всички важни решения без да се пазарим с интереса на русенци."

Това заяви настоящият кмет на Русе Пламен Стоилов, чиято кандидатура отново бе издигнат, като той води и листата за общински съветници на ГЕРБ, информира ни Топ новини.

Днес той отчете свършеното от него през последните 4 години, като обяви и управленската си програма за следващия мандат.

Стоилов коментира, че изпълнената почти на 100% програма за приключващия мандат ще му помогне да спечели отново доверието на русенци.

Той добави, че през първата година и половина е било необходимо да "настройва машината" и да преструктурира администрацията. По думите му проектите, подготвени от предходния екип - на Божидар Йотов, е било необходимо да бъдат почти изцяло преработвани или да се правят наново.

Въпреки това, той отчете привличане на над 200 млн. лв. по проекти с европейско и национално финансиране.

Добавено бе, че при получаване на ново доверие от русенци, стартът на нов мандат за екипа на Стоилов ще е летящ.

Обещано бе продължаване на работата по благоустрояване на детски и спортни полощадки, както и подобряване на материалната база за образование, здравеопазване, спорт, социална сфера и др., както и развитие на култура, туризъм и др.

Водещ принцип в новата програма на Стоилов е баланс в развитието на централна градска част, квартали и малки населени места, за което ще спомогне и общинската програма за инвестиции, благодарение на която са облагородени части от селата в региона.

Един от важните проекти, който така и не бе изпълнен е за канализация на кварталите "Средна кула" и "Долапите". По думите на Стоилов той предстои да се включи в по-мащабен план за изграждане на канализация още в Мартен, Николово и Тетово, но реални строителни дейности по него могат се очакват едва през 2017 г.

На 30 септември предстои подписване и на договори по проектите по новата програма за трансгранично сътрудничество.

Един от тях предвижда изграждането на Кризисен център, които ще извършва и ежедневен мониторинг на качеството на въздуха.

Така десетките сигнали за замърсявания през този месец, довели и до протести, ще получат по-бърз и ясен отговор за източника им.

Наред с това Стоилов призова и правоохранителните органи да вземат мерки за нарушенията на закона в това отношение, като намекна и за открити огнища, на които са се палили гуми, за да се провокира недоволство по темата.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари