Кметът на Ценово получи благодарствено писмо от Малага

0
Празничните изяви в испанския град, в който живее голяма колония от наши сънародници, бяха посветени на националния празник на България – 3 март и се организират за трета поредна година
Празничните изяви в испанския град, в който живее голяма колония от наши сънародници, бяха посветени на националния празник на България – 3 март и се организират за трета поредна година

Кметът на община Ценово д-р Петър Петров получи благодарствено писмо от организаторите на проявата „Български дни в Малага“.

Празничните изяви в испанския град, в който живее голяма колония от наши сънародници, бяха посветени на националния празник на България – 3 март и се организират за трета поредна година. Благодарността е подписана от Петранка Костадинова – председател на Асоциация „Малага – България 2010“, главен „мотор“ за провеждането на събитието.

В организирането на празничните изяви активно се включиха и асоциациите „Българска дружина“, „Марбея – България 2013“, Асоциация на съседите – Каранке и кметството в Малага. В проявата с два концерта се представи и танцовият състав „Студененска традиция“ от село Долна Студена. За българската общност в Малага танцьорите под ръководството на Моника Борисова бяха подготвили китка от изпълнения, които представят по-големите фолклорни области в България. „Блестящите изпълнения на тези талантливи наши сънародници ни пренесоха в един прекрасен свят и ни накараха да се почувстваме още по-горди, че сме българи“, пише в благодарственото писмо.

Без Вашата помощ и съдействие е немислимо развиването на родолюбивата дейност за съхраняване  на родовата памет и поддържане на неродните традиции. Вярваме, че докато има родолюбиви българи като Вас и младите таланти, които участваха в нашето събитие, ще можем заедно да докажем пред света, че въпреки превратностите на времето, българският дух живее и ще живее във всяка точка на света“, се казва в специалното обръщение от Малага към д-р Петров. Благодарствен адрес за впечатляващото си участие в „Български дни в Малага“ са получили и танцьорите от „Студененска традиция“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари