Кметът на Русе награди Ангел Русев за европейската титла по вдигане на тежести

1
Пенчо Милков: Вашето желание за победа е неуморно, а примерът ви е безценен за всяко русенско дете
Пенчо Милков: Вашето желание за победа е неуморно, а примерът ви е безценен за всяко русенско дете

Съотборникът му Дениз Данев стана Спортист на месеца на Спортното училище

„Вашето желание за победа е неуморно, а примерът ви е безценен за всяко русенско дете, решило да се занимава със спорт.“ С тези думи Пенчо Милков посрещна състезателите на Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ Ангел Русев и Дениз Данев. Те бяха наградени от кмета за своите спортни успехи.

Ангел Русев получи парична премия за третата си европейска титла от април, когато той стана шампион в категория до 55 кг. на първенството по вдигане на тежести в Ереван, Армения. Той посвети победата на своя новороден син.

Русев спечели златни медали в Москва през 2021 г. и в Тирана през 2022 г. Предстоят му още две състезания през годината, на които ще стане ясно дали ще се класира и за летните Олимпийски игри в Париж през 2024 г.

Съотборникът му Дениз Данев получи от кмета Пенчо Милков титлата Спортист на месеца, която се определя от ръководството на Спортното училище. 19-годишният състезател на ТСК „Русе“ се класира на 6 място в Европейското първенство в Ереван. Той постигна резултат от 222 кг. в двубоя – 96 кг в изхвърлянето и 126 кг в изтласкването.

На срещата присъстваха също заместник-кметът Енчо Енчев, директорът на Спортното училище Евгени Недев и треньорът на Ангел Русев Радослав Атанасов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари