Кметът на Русе дирижира оркестъра на операта

6
В забавното събитие се включиха малки и големи любители на музиката
В забавното събитие се включиха малки и големи любители на музиката Видео: Русе Медиа

В забавното събитие се включиха малки и големи любители на музиката

С много настроение бе изпълнен концертът „Русе дирижира операта“, който се състоя точно в 12 часа пред Доходното здание.

Събитието бе част от програмата за Празника на Русе – 6 май, и бе организирано за втори път от Държавна опера-Русе по идея на диригента Димитър Косев. С него бе даден официално и стартът на кампанията „Аз обичам Русенска опера“.

На диригентския подиум се качиха както малки дечица, така и по-възрастни русенци, които искаха да усетят какво е да водиш един оркестър. Включиха и бивши оркестранти, които този път бяха от другата страна – като диригенти, информира Русе Медиа.

Музикантите изпълниха познати и обичани произведения, като на финала на подиума се качи и кметът Пенчо Милков. Под неговата палка прозвуча „Радецки марш“ от Щраус, с който бе сложен финал на емоционалния и за участници, и за публика концерт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Групенфюрер Мюлер
    Сега пак ще си вдигне заплатата!
  • 10
    4
    Дичо
    Кметчето Менчо да си навре диригентската палка на едно скришно място от тялото и да си ходи, за да не му я поставят хората на това местенце.
  • 8
    3
    Ох са
    КУметът кючек ли играе или дириШира? Нереализирало се адвокатче ДириШент! Смях на плошдада.
  • 15
    2
    РУСЕНЕЦ
    ТЪПО.
  • 2
    1
    Скъсан ляв червен шушон
    Срам за Русе да има комунист за кмет!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари