Кметът на Русе благодари на медицинските специалисти

2
Пенчо Милков с благодарствено писмо към медицинските специалисти и социалните работници
Пенчо Милков с благодарствено писмо към медицинските специалисти и социалните работници

Кметът на Русе благодари на медицинските специалисти за професионализма по време на пандемията

В писмо до медицинските специалисти в "Детско и училищно здравеопазване" от Териториален координационен съвет на Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ кметът на Русе Пенчо Милков изразява своето уважение и благодарност за проявения професионализъм и отдаденост по време на пандемията от коронавируса.

"Вие доказахте на съгражданите си безмерна отговорност, изнасяйки на раменете си най-тежките изпитания с мобилизация, устременост и хуманизъм", пише в писмото си кметът Пенчо Милков, цитиран от пресцентъра на община Русе.

От кметството припомнят, че по време на извънредното положение медицински работници от сферата на образованието са подпомагали екипите на Регионалната здравна инспекция в Русе в контролиране на пътуващите през ГКПП "Дунав мост", участвали са и в проверките на поставените под домашна карантина хора в града и прилежащите населени места.

Милков е благодарил за усилията, положени по време на кризата, и на служителите от общинския отдел "Социални дейности". Освен че са били заети със своите редовни задължения, те ежедневно са отговаряли на горещите телефони за психологическа подкрепа, закупували са стоки от първа необходимост за нуждаещите се и са участвали в раздаването на безплатни хранителни пакети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари