Кметът на Разград не си дава лъвчетата

0
Кметът ще сезира прокуратурата заради "Четири лапи"
Кметът ще сезира прокуратурата заради "Четири лапи"

Кметът на Разград ще сезира прокуратурата за намерения на фондация "Четири лапи" да изнесе в Холандия двете малки лъвчета Масуд и Терез, и лъва Асен, без знанието и съгласието на общината, която е собственик на животните.

Това съобщи днес на пресконференция д-р Валентин Василев, цитиран от БТА.

Той заяви, че фондацията подготвя документи да изнесе трите лъва от страната на 26 януари, деня в който Общинският съвет трябва да прегласува върнатото от областния управител решение за бъдещето на лъвчетата.

Д-р Василев заяви, че общината не е била уведомена, че двете малки лъвчета се намират в столичния зоопарк и че фондацията възнамерява да ги изнесе от страната. Той бе категоричен, че докато няма влязло в сила решение на Общинския съвет, не може да даде съгласие за заминаването на лъвовете в Холандия.

"Община Разград е собственик на лъвовете, не е прехвърляла собствеността им на фондацията и те нямат фактически правни основания да се разпореждат с тях", каза кметът.

Той добави, че относно тези намерения на фондацията, община Разград е подготвила жалба до Районната прокуратура с искане да се образува предварителна проверка и ако има данни за престъпление да започне досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари