Кметът на Болярово: Мигрантският натиск е извън контрол!

0
Образувани са множество сметища, заяви Христо Христов
Образувани са множество сметища, заяви Христо Христов

Образувани са множество сметища, заяви Христо Христов

Мигрантският натиск вече е извън всякакъв контрол, заяви на брифинг кметът на крайграничната община Болярово Христо Христов. От ежедневно преминаващите групи мигранти отново са образувани множество нерегламентирани сметища в пограничния район, каза още той, цитиран от БТА.

По думите му сметищата, образувани от преминаващите групи мигранти, досега са били предимно около селата в непосредствена близост до границата, а сега – замърсяването на околната среда е на територията на цялата община. Ситуацията е безпрецедентна, а рискът е голям заради продължаващия пожароопасен сезон, каза още Христов.

Трябва да се предприемат мерки за ликвидиране на сметищата, защото този процес ще продължи, няма да спре нито днес, нито утре. Не знам какво решение държавата ще намери, за да спре изобщо този мигрантски натиск, или поне да го намали“, коментира кметът на Болярово.

Предстоят срещи на ръководството на общината с директора на "Гранична полиция" - Елхово, за да се търсят начини за разчистване на отпадъците, които са пръснати на десетки декари.

БТА припомня, че местната власт и жители сигнализираха още през миналата година за сметища на големи територии край българо-турската граница в района на боляровските села Странджа, Крайново и Воден. Общината и горски служители направиха няколко акции по почистването им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    ...
    Не е вярно. За шенген сме казаха киро и пукала. Йеврозони ще влизаме богати ще ставаме.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари