Кмет бе избран с 1 глас в село без къщи

0
Един глас, равен на 100% - с такъв резултат бе избран кметът на крумовградското село Сладкодум
Един глас, равен на 100% - с такъв резултат бе избран кметът на крумовградското село Сладкодум Снимка: БНТ / стоп кадър

Един глас, равен на 100% - с такъв резултат бе избран кметът на крумовградското село Сладкодум

Един глас, равен на 100% - с такъв резултат бе избран кметът на крумовградското село Сладкодум Фахри Мустафа. Това е една от многото селски победи на ДПС. Друг кандидат не е имало, пише вестник „СЕГА“.

Случаят обаче не е куриоз. В доста села в Родопите не е живее никой, най-много по двама-трима души. Изселили са се основно в Турция. Но се водят адресно регистрирани. А според изборното законодателство при над 100 постоянно регистрирани се провежда местен вот. Доскоро границата бе 350. Но пак имаше такива проблеми, поради което Сладкодум и другите селища попадат по избори в новините. После проблемът се забравя.

Конкретно в Сладкодум, според БНР, са регистрирани 139 души. По настоящ адрес пък се водят четирима. Един човек се мярка наоколо.

Обаче според радиото път няма, а и къщи липсват - освен ако не се броят 3-4 руини. Затова кметът ще управлява, ако управлява въобще, от кабинет в съседното село Морянци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    ¯\_(ツ)_/¯   
    Бре! Какъв късмет, че тая бюлетина не се е оказала невалидна. Интересно колко члена на СИК са „броили бюлетините“.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари