Клиенти се барикадираха в заведение, за да скрият от полицията

0
Тайно парти в столицата разби полицията
Тайно парти в столицата разби полицията Видео: bTV

Стигна се и до словесни обиди, други се скриха в градината

Разбиха тайно парти в София след сигнал на bTV. Акцията се случва броени дни преди отварянето на всички заведения в страната. В столичен ресторант полицията откри повече от 40 души, които се бяха събрали в петък вечер в нарушение на COVID мерките.

Снимка: btvnovinite.bg

Действието се развива в 21 ч., официалният вход е затворен, но това не спира желаещите. След инструкции на охраната – скъпите автомобили паркират и клиентите влизат през задния вход.

Охранителите заявиха пред камерата ни, че автомобилите са на хора, живеещи в близката кооперация и собствениците не са гости на ресторанта.

Заради плътните черни завеси по нищо не личи, че заведението работи против здравните правила.

Екипът на телевизията търси здравните власти, но на телефоните на РЗИ-София никой не отговори. От полицията обаче се отзовават светкавично – 3 буса и десетки униформени завардиха всички входове.

Час преди проверката в социалните мрежи от ресторанта публикуват пост: „Докато всички търпеливо чакахме … дългоочаквано завръщане на 1 март!“.

Няколко часа по-късно, след полунощ, барикадиралите се хора от тайното парти поискаха да си тръгнат.

Някои от тях успяха да заблудят полицаите и успяха да се измъкнат с автомобилите си, други обаче останаха барикадиралите се вътре. Стигна се и до словесни обиди. Други се скриха в градината.

12 души успяха да си тръгнат, но на повечето им бяха съставени актове за неспазване на мерките. Икономическа полиция започна проверка на заведението.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

След дълъг размисъл как да кръсти новата си кръчма, бай Гроздан лепна табела "Напоителни системи!"

Харесай Дунавмост във Фейсбук