Китайските въоръжени сили са в повишена бойна готовност

0
Причината са американските кораби в Тайванския пролив
Причината са американските кораби в Тайванския пролив Снимка: DoD Photo

Китайските въоръжени сили са в повишена бойна готовност, след като американски военни кораби навлязоха в Тайванския пролив.

Това се казва в съобщение на представителя на Източната зона на бойното командване на Народноосвободителната армия на Китай (НОА) старши полковник Ши И, публикувано в неделя на официалната страница в месинджъра WeChat.

"Войските от зоната за бойно управление поддържат висока бойна готовност и са готови във всеки един момент да осуетят всяка провокация“, казва говорителят на командването. Той посочи, че китайската армия следи внимателно всички движения на военните кораби "Чанселърсвил" и "Антиетам" в региона, пише БГНЕС.

На фона на нарастващото напрежение китайските въоръжени сили провеждат поредица от учения по крайбрежието си от началото на август. Китайската армия проведе и мащабни военни учения с ракетни стрелби в шест района на акваторията около остров Тайван.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    13
    Lord b'Aaal
    Китай трябва стратегически да смаже главата на тумора в света - сащ!
  • 1
    12
    i drugo
    vsichkata taq informaciq bila ot bulgarski saitove, zapadnoevropeiski, amerikanski, afrikanski, iujnoamerikanski, ruski, kitaiski i tihookeanski trqbva da se priema s edna shtipka sol poneje za da se vidi istinata chovek trqbva da e na mqstoto i da go vidi s ochite si i da go chue s ushite si a to nqma kak taka che da gledash tuk rusofili da se karat s amerikanofili e prosto smeshno.. istinata e che vsichkite sami se pravite smeshni.. pone izlezte na ulicata i tam sporete, popiinete, posbiite se malko, badete poarestuvani, taka e skuchno poneje nqma ekshan
  • -1
    11
    do 8
    shtoto si s 5-cifren mesechen dohod pishesh po toq dolnoproben sait da si merish pishkite s drugite kreteni
  • 0
    10
    b'Aal
    Васил Велев: "Грантополучатели лъжат безогледно за евтиния американски газ. Правителството трябва да поднови отношенията с "Газпром". Да, не е морално да се купува директно, а е морално да се купува пак руски газ, ама през посредници с няколкостотин милиона по-скъпо за тези месеци, т.е. няколкостотин милиона повече изхарчени пари на българските потребители. Т.е. морално е да получаваме тези субсидии, изработени от тези страни с евтин руски газ, а не е морално да получаваме газ като тях. Още една странна логика. Не е морално да получаваме руски газ на добра цена, морално е да го получаваме с 30 % по-скъпо. И последно – не е морално да купуваме директно руски газ, но е морално да купуваме руски петрол и след като другите страни от ЕС спрат да го правят. Специално си издействахме такава клауза.". - > https://glasove.com/na-fokus/vasil-velev-grantopoluchateli-lazhat-bezogledno-za-evtiniya-amerikanski-gaz-pravitelstvoto-tryabva-da-podnovi-otnosheniyata-s-gazprom
  • 0
    9
    До 7
    Кажи нещо за инфлацията в любимата ти Русия?То те постоянно са в инфлация,но поне вие - русофилите,сте по зле и от идиотите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари