Кирил Вътев: Не е възможно да платим на всички, но ще подкрепим най-малките

0
Реколта ‘23 е най-скъпата за зърнопроизводителите през последните десетина години
Реколта ‘23 е най-скъпата за зърнопроизводителите през последните десетина години Снимка: БТА

Реколта ‘23 е най-скъпата за зърнопроизводителите през последните десетина години

След три интересни и задълбочени срещи в Министерство на земеделието и храните (МЗХ) с протестиращите земеделци, след три аналитични и задълбочени срещи с премиера Николай Денков, снощи проведохме четвърта среща с протестиращите представители на земеделския сектор, която приключи много обнадеждаващо. Това каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев по време на форума AGRI SUMMIT 2024 "Семената на успеха", който се провежда днес в Гранд Хотел Милениум София.

По думите му анализът на министерството е доказал, че реколта ‘23 е най-скъпата за зърнопроизводителите през последните десетина години - сривът на цените в глобален мащаб вследствие на свръхпроизводство предизвика спад на световните борси и доведе до значителна загуба за зърнопроизводителите.

Вътев припомни, че българското земеделие има три много устойчиви сектора – зърнопроизводство, птицевъдство и свиневъдство.

"Всички останали сектори са в критично състояние вече много години наред. Не искаме никой от горепосочените сектори да загуби своята устойчивост, затова сме убедени, че трябва да ги подкрепим. Не е възможно да покрием целия размер на загубите им, както и да платим на всички, но ще подкрепим със сигурност най-малките", посочи аграрният министър.

Той изрази увереност, че предстоящата днешна среща с представители на протестиращите земеделци ще завърши с успех.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    За протокола
    Ами то може да се случи една година зърнопроизводителите да са на загуба, ама нали предишните са били на добра печалба. Както при всеки бизнес и в земеделието си има рискове, логично е да си ги поемат, а не да ги прехвърлят на цялото общество.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари