Кирил Петков: Възможно ли е Българската Конституция да бъде подчинена на чужд акт от чужда държава

0
Това е атака, която показва, че добре съм си свършил работата, заяви Петков
Това е атака, която показва, че добре съм си свършил работата, заяви Петков Снимка: БГНЕС

Възможно ли е Българската Конституция да бъде подчинена на чужд акт от чужда държава.

Това каза министърът на икономиката в служебното правителство Кирил Петков пред журналисти, предаде репортер на Агенция "Фокус". Той поясни, че чака Канада да върне документа, с който той се отказва от гражданството си.

"По решение 15 от септември 1995 г. се казва: "поначало наличието на чуждо освен българско гражданство на едно пълнолетно дееспособно лице, е въпрос на собствен избор. Чуждото гражданство не е външно натрапено качество на българския гражданин. Когато този гражданин желае да участва в упражняването на властта в Република България достатъчно е да се освободи от чуждото си гражданство и да запази само българското. Аз направих всички тези стъпки. Това е конституционен въпрос, аз не съм специалист по това, но възможно ли е според вас един български гражданин да е направил всички възможни действия, но да се чака бележка или някакъв административен акт на чужда държава и това да предопределя неговите права и още повече възможността на българския народ да избира кой да бъде народен представител, министър или президент. С други думи възможно ли е Българската Конституция да бъде подчинена на чужд акт от чужда държава. Канада е една много хубава страна, но ако беше една страна с голямо ниво на корупция?", каза още Кирил Петков.

"По моя казус с Канада искам да стане ясно, че това е атака. Доказва, че съм си свършил добре работата. Аз съм направил всичко, което е било в правомощията и възможностите ми като български гражданин. Когато ме поканиха за министър, първо направих отказ с волеизявление, което е нотариално заверено.”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари