Кирил Петков: Призовавам Борисов и преговорния екип да довършим споразумението

0
Петков заяви, че споразумението е абсолютно финализирано
Петков заяви, че споразумението е абсолютно финализирано Видео: bTV

Атанас Атанасов призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се намеси, защото "той взема крайните решения"

"Призовавам Борисов и преговорния екип, разчитам на Габриел, да довършим споразумението, и да продължим управлението. Да не вкарваме държавата в избори", каза съпредседателят на ПП Кирил Петков.

"По време на преговорите от ГЕРБ-СДС поискаха допълнителни министерства. Съгласихме се 7 позиции да са на тяхна отговорност. За нас не са важни министрите", добави той, предаде bTV.

Петков каза още, че споразумението е абсолютно финализирано.

По-рано от ГЕРБ-СДС заявиха, че по-скоро отиваме на нови избори.

Съпредседателя на ДБ Христо Иванов заяви, че споразумението е проверявано три пъти и не разбира какви са аргументите да се подлага на съмнението дали ще се подписва.

"Надяваме се утре да бъде подписан – минал е през три преговорни етапа, ако има конкретни предложения, сме готови да обсъдим. Нямаше никаква причина да се отказваме, да го довършим, за да можем утре да го подпишем", каза той.

Той уточни, че този документ е изработен заедно с ГЕРБ-СДС.

"Ние сме готови да го публикуваме и хората трябва да разберат, че в него е вложена истинска грижа. Надяваме се, той да бъде подписан. Ако има конкретни съображения, сме готови да работим, а не да даваме пресконференция. Нямаше причина да се отказваме от довършване и утре да подпишем този документ", заяви Христо Иванов.

Премиерът в оставка Николай Денков заяви, че са обсъждали да имат и други министри, за да са повече представени ГЕРБ-СДС, но темата е приключила в петък.

"За да няма никакви спекулации, още преди около седмица казах ясно на Мария Габриел, казахме и на преговорния екип, че нямам претенции да бъда министър на външните работи, така че тази тема не виждам защо повече трябва да се повдига", добави той.

Денков обясни и как са започнали разговорите с ГЕРБ.

Първото е, че след 9 месеца ще бъдат сменени министър-председателят със заместник министър-председателя. Второто е, че съставът ще остане същият, освен ако не се разберем с Мария Габриел кои министри биха могли да бъдат сменени, ако има основание за това. И че ще работим по управленска и законодателна програма, които бяха показани на всички, заяви той.

Атанас Атанасов призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се намеси, защото "той взема крайните решения".

"Аз нямам обяснения защо преговорите буксуват тази вечер. Предлагам на Мария Габриел да не връща празна папка, а утре сутринта разговорите да продължат", добави Атанасов.

По-късно те изпратиха споразумението, по което са работили с ГЕРБ-СДС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари