Кирил Петков: Присъствието на Зеленски трябва да се пази в конфиденциалност

0
Само от Министерския съвет могат да кажат дали и кога ще дойде, заяви съпредседателят на ПП
Само от Министерския съвет могат да кажат дали и кога ще дойде, заяви съпредседателят на ПП Снимка: БГНЕС

Само от Министерския съвет могат да кажат дали и кога ще дойде, заяви съпредседателят на ПП

Присъствието на Зеленски, кога идва, защо идва, когато идва - трябва да се пази в конфиденциалност. От Министерския съвет могат да кажат дали и кога ще дойде. Всичко друго ще бъде спекулация. Ако Зеленски е в страната, аз ще се радвам да го видя отново. Имахме среща в Киев, когато бях премиер. Лично с него не съм разговарял, откакто не съм бил премиер“.

Това каза в предаването съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, предава bTV.

Зеленски в момента е един от големите лидери на света. Идвайки в България, ако дойде, ще покаже, че България е важна за стабилността в Европа. Ролята ни в Европейския съюз и НАТО не е периферна. Едно такова посещение потвърждава, че ролята ни в Европа е от голямо значение“, посочи той.

„Няма никакъв разговор за изпращането на българи в Украйна. България няма да изпрати нито един човек в Украйна. Можем да окажем подкрепа в няколко посоки – военнотехническата помощ продължава. Нашата военнопромишлена индустрия има капацитет и продава на партньори като Англия и САЩ, които са от основополагаща важност за подкрепата на Украйна. Украйна трябва да продължи своята интеграция в посока членство към Европейския съюз и НАТО“, подчерта Кирил Петков.

Отношенията с ГЕРБ

Днес очаквам да минат няколко решения в парламента, които бяха направени бързо и координирано. Във външната политика решенията са по-лесни“, коментира съпредседателят на ПП.

Според него има комуникация, но трябва да се работи още по диалога между двете водещи формации в парламента.

„Още не сме влезли в режим на структурирана комуникация. Непрекъснато се чуваме по телефона и с Бойко Борисов, и с лидерите. Още не сме направили ежеседмичната среща, да си поставим задачи, да имаме ангажименти и в рамките на седмицата да си ги спазим“, обясни Петков.

„Правим стъпки напред, но не мога да се похваля с дисциплина. Няма да посочвам с пръст. За да се случат тези неща, нужно е желание и от двете страни. Поели сме ангажимент, че необходим общ борд за номинации за регулаторите. Тук не говорим за позиции като хора, а за регулатори с изтекли мандати“, каза още той.

Според Петков е необходимо да се провеждат ежеседмични работни срещи.

Регулаторите

С Димитър Радев водихме сериозен разговор. Кой е новият управител на БНБ е от голямо значение за влизането в еврозоната през следващата година. Аз харесах разговора, който имахме и видях в негова страна устрем, че няма да има забавяне във влизането в еврозоната и това да стане в средата на 2024 година“, посочи Кирил Петков, но уточни, че предстои да бъде взето крайно решение на вътрешнопартийно събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    5
    ZZтанко
    Напред, рушлямски тролове, напред на смертний бой! Че мама Мутрофанката иначе ше найбе о жоповете!
  • 8
    4
    Гошо куче лошо
    Всеки ден се чувал с ББ. Същия, който арестува и се похвали ? :) Интересно ми е как протича комуникацията....
  • 10
    3
    канадският
    травестит вкара ли ни в еврозоната война няма да ни е необходима. Изобщо не сме готови за там. Ще зачистят и последната капка воля у последните мохикани решили да стоят в България. Щетите след "управлението" на този завършен боклук ще бъдат непоправими.
  • -3
    2
    Русенец
    Млъкни бе боклук ще сера на трупа ти продажен!
  • 13
    1
    123
    Изрод продажен! Вън от България!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари