Кирил Петков: ГЕРБ няма план, ПП и ДБ имаме визия за правителство

0
България беше изпаднала в политическа безпътица, откакто свалиха нашето правителство, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната"
България беше изпаднала в политическа безпътица, откакто свалиха нашето правителство, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Снимка: БГНЕС

България беше изпаднала в политическа безпътица, откакто свалиха нашето правителство. ГЕРБ не показа визия, план, нито реални разговори с други политически сили

Това заяви в "Още от деня" по БНТ съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

По думите му от партията са решили, че тази безпътица трябва да спре и затова с ДБ ще заявят ясно, че не ги е страх да управляват през зимата и да поемат политическата отговорност в този парламент. Решихме ясно да се сложат критерии, днес показахме визия за едно такова правителство, каза Петков.

Акцентира, че нещата могат да се случат без задкулисни уговорки и търговия на политики. Имаме 9 законодателни инициативи, ако се подкрепят в зала, готови сме да поемем отговорно, допълни съпредседателят на ПП.

Според него сега е време, преди втория мандат, да се покаже дали тези мерки ще се подкрепят от останалите партии.

Добави, че Изборният кодекс няма как да е първи приоритет, затова дават възможност - дали утре промените ще влязат в зала и как ще се гласува в зала. Ако хартиената бюлетина бъде върната - ПП няма как да направи правителство на малцинството с втория мандат, заяви Петков.

Каза още, че трябва да бъдат ограничени правата на главния прокурор, което е един от техните приоритети. Също и приемането на социалния пакет, влизането в Шенген и еврозоната и други.

Казваме - тези въпроси са на всички нас, въпросът е смеете ли да направите отговорната стъпка за България или нагаждате политическите си интереси, допълни Кирил Петков.

Предлаганите от тях промени могат да бъдат внесени в Народното събрание в понеделник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Про100киро надмина зеленски по...
    Гьобелс става от гроба и чете речите, които про100киро произнася! Дори и в най-смелите си мисли не е могъл да достигне тези висини, които нашите ПП-идиоти се мъчат да пробутат на населението! Но, както казват хората, no pasaran, драги ми про100киро! Анадънму?👹
  • 1
    6
    про100$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$...
    американецето, про100 к!р0, България каза не на хомосексуализма! България каза ДА на расизма!
  • 2
    5
    сащ са сатанисти
    На вниманието на предателите-русофоби: Руската дума въведе огромни глоби за пропаганда на ЛГБТ, педофилия и смяна на пола Бравооооооооооооооооооооооооооо! В България - като християнска държава - трябва да обезглавяваме за тези прегрешения! Браво на Русия! Русия показа на цялото човечество, че има само два пола - мъж и жена! Отказът на тези два пола или смяната им е извращение срещу човечеството! България също трябва да се присъедини към решенията на Русия и да въведем смъртното наказание отново!
  • 4
    4
    daskal
    пп-тата, дебетата, герб и депесетата имате визия за хомосексуализация на България и изчезването на БЪЛГАРИТЕ! Вие сте американски изчадия!
  • 1
    3
    До 1
    Ти от кой народ си,който трудно пише и чете ли??
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари