Кирил Петков: Аз ще водя листата в Пловдив

1
Моята задача бе да намеря качествени и не корумпирани кадри
Моята задача бе да намеря качествени и не корумпирани кадри

Кирил Петков ще води листата на "Промяната продължава" в Пловдив, а негов подгласник ще бъде изявеният учен в хранителните технологии проф. Даскалов

Това заяви бившият служебен министър по време на срещата си с граждани на Главната улица под тепетата, потвърждавайки новината на "Марица".

"За мен Пловдив е един много хубав град и както казваше баба ми "Не важно от къде си, а откъде си родом", а аз съм родом от Пловдив", обясни Петков. И подчерта, че Пловдив е модел на проспериращ български град и това е допълнителна мотивацията за решението ми.

"До мен в листата ще бъде бялата глава на проф. Даскалов, който има над 4000 публикации в научни издания. Той е роден в Първомай, с което отговаря на един от основните критерии за кандидатите за депутати - да са родени в региона, който ще представляват парламента", обясни Кирил Петков, цитиран от Марица.

Той заяви, че засега няма други сигурни имена в листата за Пловдив, както и за областта.

"Никога не съм говорил и виждал с Георги Цанков", увери Петков. И се оплака, че много хора се представят от тяхно име, дори събират пари.

"Повече от ясно е, че следващото управление трябва да е коалиционно, за да успее. Първите, с които ще се коалираме, след като седнем и говорим, са ДБ и ИБНИ", увери председателят на ПП. По думите му партията е отворена за преговори и с останалите партии, стига да изповядват общи идеи и принципи.

Петте приоритета, които Кирил Петков открои са нулева корупция, смяна на главния прокурор Иван Гешев и правосъдна реформа, по-ефективно разпределение на средствата в здравеопазването, образователна система, която да не изисква взимане на частни уроци и разпределение. "Знаем как икономическото развитие трябва да тръгне", каза той и посочи, че едни от важните стъпки са генерирането на корпоративен данък и свеждането на корупционните практики до нула.

"Моята задача бе да намеря качествени и не корумпирани кадри. Структура по структура, система по система, ако тръгнем да разчистваме, нещата ще тръгнат в положителна посока", посочи той, обяснявайки за смяната на бордовете на ББР и Фонда на фондовете. "Идеята е да се привличат много инвеститори и Пловдив е добрият пример", посочи Петков.

"Имаме страшно големи проблеми с цените на тока. Този проблем е от 10 години, не е от днес. За нула време прекарахме газова тръба, похарчвайки нашите пари. А цената на газта е по-висока", посочи той.

Петков критикува "зелената сделка".

"Аз съм за опазването на околната среда, но не на тази цена. Част от поскъпването на тока е заради "зелената сделка", смята Петков.

Запитан за канадското си гражданство, ток отговори, че е направил всичко възможно е и дал своето волеизявление през април, че се отказва от него. "Каквото е трябвало да направя, аз съм го направил. Оттам нататък не зависи от мен", посочи Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари