Кирил Николов - Дизела започна опита за рекорд по Е4

0
Дизела ще се опита да измине 240-километровото трасе, което е с висока трудност и голяма денивелация - близо 14 000 метра, за по-малко от две денонощия
Дизела ще се опита да измине 240-километровото трасе, което е с висока трудност и голяма денивелация - близо 14 000 метра, за по-малко от две денонощия Снимка: XCoSports

Точно в 12:00 часа, от площада в столичния квартал Драгалевци Кирил Николов - Дизела стартира опита си за рекорд по международния пешеходен маршрут Е4.

Финалът трябва да бъде на Гоцев връх в планината Славянка. Дизела ще се опита да измине 240-километровото трасе, което е с висока трудност и голяма денивелация - близо 14 000 метра, за по-малко от две денонощия, предаде БНР.

Освен че е сред най-добрите състезатели в света по скайрънинг, Кирил Николов е известен у нас с успехите си в ориентирането, но също и с рекордите си: измина Ком-Емине за 4 дни и 13 часа, изкачи 5-те най-високи върха на 5-те най-високи планини в страната за по-малко от 23 часа, изпревари и Драгалевския лифт. Сега се отправя към Е4, чийто български участък е известен като "Петте планини" - Витоша, Верила, Рила, Пирин и Славянка. Очаква най-трудно да бъде в някои части на Рила и Пирин, особено нощем, защото ще бяга почти без да спира по технически сложни терени.

Екип от няколко души ще го подкрепя, включително пейсъри, които ще му помагат за поддържане на темпото. В екипа на Дизела е и участничката в три Олимпиади и рекордьор на Ком-Емине за жени - Антония Григорова. Придвижването може да се наблюдава на живо тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари