Кириакос Мицотакис е с Ковид-19

0
Бившият гръцки министър-председател се е заразил по време на предизборната си кампания
Бившият гръцки министър-председател се е заразил по време на предизборната си кампания Снимка: БГНЕС

Бившият гръцки министър-председател се е заразил по време на предизборната си кампания

Бившият гръцки министър-председател Кириакос Мицотакис, водещ участник в изборите на 25 юни, заяви, че спира кампанията си, след като е дал положителна проба за Covid -19.

"Прегръдките и целувките на предизборната кампания винаги са много приятни, но понякога си имат цена", заяви Мицотакис, който е ваксиниран, в социалните мрежи. "Положителен съм, следователно ще трябва да си остана вкъщи за няколко дни", каза той, цитиран от АФП, предаде БГНЕС.

55-годишният Мицотакис трябваше да посети монашеския анклав Атон през уикенда, за да подкрепи потенциалните загуби на гласоподаватели за нова твърдолинейна процърковна партия, които биха могли да ограничат печалбите му в парламента.

Публикуваните тази седмица социологически проучвания показаха, че неговата консервативна партия Нова демокрация води пред най-близкия му съперник, лявата партия Сириза, с около 20 пункта.

На предишните неокончателни избори на 21 май Нова демокрация победи Сириза с над 20 пункта, но не не ѝ достигнаха пет места за мнозинство в 300-местния парламент.

Изборите на 25 юни ще се проведат по нововъведена система, която дава на победителя бонус до 50 точки, улеснявайки усилията за съставяне на еднопартийно правителство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Алоууу, мисирките,
    Бе той Бай Дън е с прогресираща деменция, но вие мълчите като путки, а за този никому неизвестния прошляк претопляте лъжата с китайската кашлица?!! Нали е „ваксиниран“ дъртия PD-раст, що тъй?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари