Ким Чен-ун отправи обвинения към САЩ

0
Според него на състоялата се неотдавна среща представителите на Вашингтон са заели едностранна и враждебна позиция
Според него на състоялата се неотдавна среща представителите на Вашингтон са заели едностранна и враждебна позиция Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун обвини САЩ в недобросъвестност при воденето на преговорите на високо равнище в Ханой, предаде АФП, цитирайки Корейската централна телеграфна агенция.

Ким направи това изявление по време на срещата си с руския президент Владимир Путин във Владивосток, която той определи като "открита и приятелска".

Сигурността на полуострова зависи изцяло от действията на САЩ, подчерта Ким, цитиран от КЦТА, предаде ТАСС.

Според него на състоялата се неотдавна среща между Ким и американския президент Доналд Тръмп представителите на Вашингтон са заели едностранна и враждебна позиция. "В резултат ситуацията на полуострова и в региона в момента се намира в мъртва точка и дори е достигнала до опасната черта, рискувайки връщане към началната позиция", добави Ким.

Забележките на Ким се смятат за опит да продължи натиска над САЩ за повече гъвкавост при приемането на исканията на Пхенян за облекчаване на санкциите, в сравнение с позицията им по време на провалилата се среща в Ханой, отбелязва Ройтерс.

Ким е поканил Путин да посети Северна Корея и предложението е било прието, съобщава още КЦТА, цитирана от АФП.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари