Киев: 9000 украински войници са загинали от началото на инвазията

0
Това обяви днес главнокомандващият украинските въоръжени сили генерал Валерий Залужни
Това обяви днес главнокомандващият украинските въоръжени сили генерал Валерий Залужни Снимка: Фейсбук

Около 9000 украински войници са били убити за шестте месеца от началото на руската инвазия

Това обяви днес главнокомандващият украинските въоръжени сили генерал Валерий Залужни, цитиран от агенция Интерфакс-Украйна, предават Франс прес и БТА.

По време на изказване на събитие, проведено в Киев, Залужни изтъкна, че украинските деца имат нужда от специално внимание и грижа, защото бащите им са заминали за фронта и "вероятно са сред деветте хиляди герои, които са били убити".

Това е едно от редките изявления на украинската власт по въпроса за военните загуби на Киев във войната, която Русия започна на 24 февруари и която причини кръвопролития и разрушения в Украйна.

Предишните данни бяха от средата на април, когато украинският президент Володимир Зеленски обяви, че около 3000 украински войници са били убити, а около 10 000 - ранени от началото на руската офанзива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари