КЕВР: Не обслужваме олигарсите в България!

0
"Не сме във война с бизнеса.", допълни Иванов
"Не сме във война с бизнеса.", допълни Иванов

Правителството пое ангажимент да потърси допълнителни резерви, за да не се увеличи цената на тока. За да се предприемат спешни мерки се изисква определен период от време. Очакваме промени. Във вторник ще гласуваме за промените.

Трябва да получим нови параметри не по-късно от 15 юли, каза шефът на КЕВР Иван Иванов в ефира на БТВ. Природният газ ще поевтинее с 7,5%. Цената на топлинната енергия ще поевтинее. Цената на топлата вода и парното ще намалее, допълни Иванов. Безумно е твърдението, че обслужваме олигарсите в България.

Ще подадем сигнал до властите, чувстваме се омерзени, каза шефът на КЕВР. В момента агенция за държавна финансова инспекция прави проверка на всички ВЕИ-та. Там, където има нарушения ще бъдат взети мерки спрямо закона. За тези централи, които са получили двойно подпомагане ще бъдат санкционирани, каза Иванов. Поначало в нашия ценови модел има предвиден буфер, който ще позволи на различни компании да се възползват от намаляването на различни зелени ставки.

Бизнесът плащаше 36 лв. добавка към обществото, но след това тази добавка беше намалена на 19 лева, а за потребителите на регулирания пазар беше увеличена на 53 лева.

Тази добавка към обществото може да доведе до масово недоволство на обикновения човек, бизнесът може да се организира по-лесно и желае обществото да плаща по-скъп ток, алармира Иванов. Не сме във война с бизнеса. Бизнесът не трябва да почива на ниската работна цена и ниската цена на тока, каза Иван Иванов.

Някои бизнесмени правят манипулация срещу обществото. Те печелят огромни пари, а плащат много малко за електроенергията, която потребяват, разгневи се шефът на КЕВР.
 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари