Кейт Мидълтън е с най-висок рейтинг от кралското семейство

0
76 процента от британците имат добро отношение към нея
76 процента от британците имат добро отношение към нея Снимка: AP/БТА

76 процента от британците имат добро отношение към нея

Компанията за анализи YouGov посочи най-популярните членове на британското кралско семейство. Резултатите от социологическото проучване са публикувани на сайта му. Първото място заема Кейт Мидълтън, съпругата на британския престолонаследник принц Уилям. 76 процента от британците имат добро отношение към нея. Самият принц Уилям е на второ място със 73 процента. В същото време той има малко повече хейтъри: 21 процента срещу 15 процента за Кейт.

Принцеса Ан, по-голямата сестра на крал Чарлз III, също се оказа неочаквано популярна. 71 процента от британците я харесват, пише БГНЕС.

Монархът е обичан от 63 процента от поданиците си, докато 30 процента имат негативно мнение за него. Чарлз е един от малкото членове на кралското семейство, чиято популярност нараства и тази тенденция започва много преди коронацията му.

Британците се отнасят най-лошо към принц Андрю, който е заподозрян в изнасилване на непълнолетно момиче. 86 процента от участниците в проучването заявяват, че са противници на Андрю.

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл не са харесвани съответно от 61 и 64 процента. Съдейки по YouGov, популярността на Хари и Меган Маркъл е пострадала от преместването им в САЩ и публикуването на мемоарите на Хари.

През 2023 г. беше съобщено, че членовете на британското кралско семейство оглавяват списъка на най-популярните публични личности в САЩ. Безспорният лидер в симпатиите на американците е най-големият син на британския монарх принц Уилям. 57 на сто от участниците в проучването са признали, че имат положително отношение към него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари