Катерушка падна върху 4-годишно дете в Асеновград

0
От ръководството на градината разказаха, че детето само е паднало от съоръжението и определят случката като „нелеп" инцидент
От ръководството на градината разказаха, че детето само е паднало от съоръжението и определят случката като „нелеп" инцидент

Инцидент с 4-годишно дете в Асеновград.

Родителите твърдят, че метална катерушка в двора на детската градина е паднала върху главата на момиченцето им.

Вследствие на инцидента се е наложило в болницата да му бъдат направени няколко шева. От ръководството на градината разказаха, че детето само е паднало от съоръжението и определят случката като „нелеп" инцидент, съобщи БНТ.

Родителите са подали сигнал за инцидента до община Асеновград и районната прокуратура, която трябва да изясни дали катерушката е паднала върху детето или по-скоро момиченцето се е наранило по време на игра.

Рамадан Рамадан - баща на пострадалото дете: Тая катерушка е била премахната по принцип от мястото, обаче нощно време като влизат децата, те я местят отпред на двора и малките деца си играят на нея.

Кети Георгиева - директор ДГ „Бако Динчо" - Асеновград: Бях информирана от учителката на групата, че едно от децата е паднало от катерушка и се е ударило, една малка стълбичка, която под формата на дъга и височина 60 см не е много голяма като обем. Децата когато се движат по подобни съоръжения, те искат да са самостоятелни, не винаги са стабилни и не винаги успяваме да предвидим реакциите им.

На следващия ден след инцидента всички остатъци от метални катерушки, които са съществували още от създаването на детската градина, са премахнати.

От община Асеновград вече са започнали собствено разследване по случая, поискани са подробни обяснения от директорката и учителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Името ми на японски е Биралочи Яко.

Харесай Дунавмост във Фейсбук