Катастрофиралият шофьор на булевард "Цар Освободител" е бил дрогиран

0
23-годишният мъж заявил на полицаите, че докато е шофирал предното му колело е блокирало и е изгубил управление над автомобила
23-годишният мъж заявил на полицаите, че докато е шофирал предното му колело е блокирало и е изгубил управление над автомобила Снимка: Кис 13

Бързо производство за управление на МПС след употреба на наркотици е образувано срещу водач на автомобил, катастрофирал на бул. "Цар Освободител" в Русе в понеделник вечерта.

На 15 април около 18:30 часа екип на сектор „Пътна полиция“ е изпратен на бул. "Цар Освободител", до № 72, след получено обаждане за настъпило пътнотранспортно произшествие. На място униформените са установили, че лек автомобил "Пежо Партнер" с русенска регистрация, е блъснал четири метални предпазни пана от оградата на затревената ивица, разделяща двете платна на булеварда и се преобърнал на дясната си страна.

Водачът, 23-годишен мъж, заявил на полицаите, че докато е шофирал предното му колело е блокирало и е изгубил управление над автомобила. Той е бил изпробван за алкохол с техническо средство, което е отчело нула промила. След това е изпробван и за употреба на наркотични вещества или техни аналози, като в този случай уредът е отчел положителен резултат за употреба на амфетамин и метамфетамин.

На водача е бил издаден талон за изследване и отведен до болницата, където пред медицинско лице е отказал да даде проба.

Съставени са му два акта.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

[ Вижте кадри от инцидента ]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари