Катастрофи и задръствания по пътищата ни днес

1
По обяд три леки автомобила се удариха на магистрала „Тракия” в посока София
По обяд три леки автомобила се удариха на магистрала „Тракия” в посока София Видео: NOVA

По основните пътища в страната се образуваха километрични опашки

В края на почивните дни - километрични опашки по основни пътища и хиляди изнервени шофьори, предаде NOVA

Катастрофа на магистрала „Тракия” в посока София край Вакарел забави с часове движението към столицата. Колоната от коли достигна над 10 километра. Натоварен беше трафикът и при тунелите край прохода „Витиня”. Подобна беше ситуацията и на юг - от Гърция към България.

По обяд три леки автомобила се удариха на магистрала „Тракия” в посока София. Наложи се пътят да бъде затворен, за да бъдат изтеглени колите и за по-малко от час задръстването надминава 7 километра.

Част от шофьорите, тръгнали към София, избраха обходен маршрут до магистралата. Сред тях беше и Георги. „Чух се със сестра ми, която пътува по-напред. Предупреди ме, че има голямо задръстване на магистралата и по-добре да минем през този път”, каза той.

През обхода водачите се сблъскаха с друг проблем – лошия път. „Преди 15 години поне нямаше дупки. От тогава обаче нищо не са правили. Пет камиона асфалт трябват да запушат дупките тук”, коментира един от пътуващите.

За разлика от първия от серията почивни дни за Великден, днес трафикът по магистрала „Хемус” беше интензивен, но пътуването - изненадващо спокойно. „От 9 часа въведохме нова временна организация на движението, която е с две пътни ленти през тунела посока град София и една пътна лента за идващите от София посока Варна”, заяви Петър Соколов - началник на „Охранителна полиция", ОДМВР-София.

Натоварен беше трафикът и през турската граница. В първите почивни дни само през „Капитан Андреево” на юг са преминали над 10 000 автомобила, голяма част от които се прибират днес.

Тапи и задръствания в последния почивен ден имаше и на юг. Пътищата в Югозапада бяха особено натоварени в следобедните часове, когато хиляди тръгнаха да се прибират.

След сравнително спокойното начало на деня, около обяд трафикът драстично се засили. Хиляди автомобили, пътуващи от Гърция и Банско към столицата образуваха огромни тапи и по двете направления.

„Пътуването е кошмар. Не виждам как и кога ще се оправи това нещо. Започнаха да строят магистрала, не виждам обаче никакъв смисъл от цялата работа”, коментира един от пътуващите.

Огромният брой автомобили обаче обезсмисли всякакви концепции за бързо придвижване. В следобедните часове изключително много се натовари отсечката между Симитли и Благоевград. За пътуващите беше необходим повече от час, за да изминат въпросните 15 км.

Интензивно в огромна колона беше движението и в Кресненското дефиле.

В края на седмицата се очаква нова вълна трафик заради предстоящите три почивни дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари