Катастрофа в едното платно на булевард "България", има ранени

2
Ударили са се ауди и дачия с русенски регистрации, а катастрофата е заради паркирал на платното автомобил
Ударили са се ауди и дачия с русенски регистрации, а катастрофата е заради паркирал на платното автомобил Видео: Русе Медиа

Жестока катастрофа на бул.“България“ в Русе изпрати двама души в болница

Инцидентът е станал в ранния следобед на международното шосе в посока Дунав мост, малко преди отклонението за Варна, предава Русе Медиа. 

По първоначална информация водачът на лек автомобил „Дачия“ е предприел маневра за преминаване от крайна дясна в средна лента, за да избегне колата пред него, която се е качвала на тротоара към гаражите. В резултат в дачията се е врязал лек автомобил „Ауди“, който се е движил също в средната лента. При удара дачията е запратена на 20-ина метра вдясно от сблъсъка. За голям късмет водачът се е разминал с удар в стълб от тролейбусната мрежа. Колата е с газова уредба в задната част, където е ударена от аудито.

В аудито са пътували трима младежи – шофьорът и две момичета на около 20 години. Хората в района коментираха, че колата е хвърчала с висока скорост, около 120 км/ч. Водачът е със съмнения за счупена ръка и е откаран в болница.

Шофьорът на дачията също е откаран в болница с оплаквания от болки във врата. Тестовете за алкохол и наркотици на двамата шофьори са отрицателни. Заради инцидента движението в района е затруднено.

Живущите там отново поставят въпроса за шофирането с висока скорост по бул.“България“ и наличието на магазини и гаражи, където често има автомобили да паркират или потеглят. А това създава опасност за останалите водачи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    селянин
    всяка маневра трябва да се сигнализира навик мие преди маневра 100 м.преди нея си пускам мигача там няма електромер. преди год. полицаййте с този тази рег. ми направи фиш за светлини.като всички 60-70%си бях на габарити.да габаритите са в нарушение има уловка колата мие между 25-30 год. след пълна ревизия на оборудването в колата имам фишкато спомена за колеги които минават покрай нас с едва доловими светлинки ми казаха трай си там.
  • 3
    5
    Авто-джигити ...
    "Дачия"-та се е движила в крайната дясна лента. Движещият се пред нея автомобил е свил в дясно - с мигач или без мигач, за да се качи на тротоара. Шофьорът на "Дачия"-та, вероятно е карал без дистанция и с по-висока скорост, като в последният момент, забелязвайки маневрата на движещият се отпред автомобил, за да избегне удара е предприел маневрата рязко в лявата средна лента - с мигач или без мигач, но във всеки случай без да погледне в огледалото назад дали има коли в средното платно и практически е застанала пред "Ауди"-то, като му отнема фактически предимството. "Ауди"-то в средната лента се е движило с по-висока скорост, която скорост не му е позволила да избегне удара със застаналата пред него "Дачия" - перва я отзад и завъртайкия я праща на майната й. Много е правилен съвета на коментиращия под №2, че трябва предварително да наблюдаваш пътната обстановка напред и да предвиждаш ситуацията, за да се спасяваш от подобни ПТП-та. Дори е показателно в самия репортаж, където се вижда как някакъв с едно "Поло" с рег.№ Р 47 53 АР, което БЕЗ включен МИГАЧ прави също маневрата вдясно и се качва на тротоара там пред гаражите. И това този, явно малоумник, с "Поло"-то го прави при наличието на възникнало ПТП и зад полицейския автомобил с включена сигнализация, което говори не само за шофьорския му манталитет ...
  • 7
    4
    Минувач
    Вижте, колко полицая са в колата и си чоплят носовете, докато тротоарът до тях е заринат с нарушители.
  • 10
    3
    Минувач
    ФейсМук, проблем няма с това, че някой е спрял за малко на булеварда, или че маневрира към гараж. Все пак става въпрос за градски булевард, а не за магистрала. С последното изречение много точно си адресирал проблема. Нефункциониращата и застинала в 80-те години на миналия век русенска пътна полиция има огромна вина, както за прелитащите по бул. "България", така и за абсолютната анархия по улиците в града.
  • 19
    2
    rawmeat
    Забелязал съм, че водачите в Русе много обичат да сменят лентите без да погледнат в огледалата си. Постоянно ме секат подобни индивиди и само защото съм забелязал предварително обстановката напред съм се спасявал от подобни ПТП-та. Сега... ако скоростта на аудито наистина е била над 100 км/ч, със сигурност е неразумна за този участък заради спрелите за престой там камиони и коли. Пускайте си мигачите, поглеждайте няколко пъти в огледалата и чак тогава извършете маневрата си, не е никак трудно, а спестява много главоболия!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари