Катастрофа край магазин „Джъмбо“

0
Поледицата завъртя два румънски тира
Поледицата завъртя два румънски тира Видео: Русе Медиа

Поледицата завъртя два румънски тира

Инциденти с два румънски тира затрудняват движението по пътя Русе - Разград в района на „Джъмбо“. Малко преди 7 часа камионите са се унесли и ремаркетата им са блокирали част от пътното платно.

Двата тира се пътували към Исперих, когато са излезли от пътя. На място са изпратени екипи на ДАИ, които да извършат проверка на документите им, и на Пътна полиция, които да организират движението, докато тировете бъдат изтеглени и двете платна бъдат освободени, информира Русе Медиа.

Според шофьора на единия камион причината за инцидентите е поледицата, тъй като участъкът е бил мокър и ниските температури през нощта са заледили пътното платно. От Областно пътно управление са опесъчавали пътя през нощта, но тъй като в района е имало и студен вятър, отделни участъци е възможно да са останали заледени.

Шофьорът на първия камион разказа, че срещу него е идвал друг тир и се е наложило да натисне спирачки, но се е унесъл. Движещият се зад него на свой ред е бил принуден рязко да намали и също се е завъртял. „Имаше поледица и нямах никакъв шанс. Трябва да се вземат мерки срещу заледяването“, коментира Йонел.

След инцидентите на място пристигна отново машина на „Пътно управление“, която да извърши допълнително опесъчаване и да почисти евентуален разлив от камионите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари