Катаджия на всеки километър по пътя към морето

0
В битката с нарушенията влизат и всички камери на КАТ
В битката с нарушенията влизат и всички камери на КАТ Видео: Нова телевизия

Катаджия на всеки километър по пътя към морето.

Държавата затяга контрола по най-натоварените участъци през летните месеци. В битката с нарушенията влизат и всички камери на КАТ, информира Нова телевизия.

До края на септември на изхода на София при магистрала „Тракия” и по другите големи пътища в страната се очаква интензивен трафик. А с това грешките и нарушенията бързо нарастват. Показва го и статистиката – летните месеци се оказват най-кървави на пътя. Миналата година например от началото на юни до края на септември са станали близо 2900 тежки катастрофи – с 287 жертви и над 3500 ранени. Затова и експертите съветват: „Бързай бавно”. 

Катаджии ще има по всички най-натоварени пътища. Засилен ще е контролът и в по-малките населени места и курортите по морето. Ще има и рокада на катаджии от една област в друга.

За да се избегнат тежките катастрофи, експертите препоръчват зад волана да сяда най-опитният, а почивки да се правят на час-час и половина. 

Катаджиите ще подпомагат придвижването и в райони на ремонти и тапи на пътя.

През летните месеци ни очакват и специализирани акции на КАТ в малките населени места. Основно на пътя ще се следи за водачи без книжка, пияни и дрогирани шофьори, както и дали поставят предпазни колани.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари