Късо съединение подпали автомобил в квартал "Дружба" 2

1
Сигнал за запалена газова бутилка в жилище вдигна на крак пожарникарите вчера вечерта
Сигнал за запалена газова бутилка в жилище вдигна на крак пожарникарите вчера вечерта Снимка: Google Street View

4 сигнала за произшествия са вдигнали на крак дежурните екипи на пожарната през изтеклото денонощие.

За времето от 07:47 до 08:30 часа екип на Първа РСПБЗН - Русе е пратен на сигнал за запалване в лек автомобил на ул. "Йосиф Цанков" в Русе. Произшествието е възникнало, докато колата е работила на място. Пострадали хора няма, произшествието е причинено от късо съединение.

Между 08:47 и 10:15 часа, служители от Втора РСПБЗН с два автомобила и от Първа РСПБЗН с автомеханична стълба, са били пратени на бул. Тутракан, заради запалване в бункер за дървени стърготини. Пожарникарите не са извършвали гасене, тъй като бункерът е бил оборудван с автоматична инсталация, но са съдействали за отваряне на люкове за по-бързо отдимяване.

В 18:05 часа огнеборци от Втора РСПБЗН с два автомобила са пратени на сигнал за запалване в апартамент на 7-ми етаж в бл. „Скопие“ в Русе, за който ви информирахме вчера. Към адреса за съдействие са насочени и екипи на полицията. При пристигане на място екипите са извършили спасяване на възрастен човек, който се е намирал вътре в жилището е не е можел да отвори, а след това са пристъпили към гасене на пожара. Възрастният мъж е бил отведен за преглед в болницата, откъдето по-късно е бил освободен за домашно лечение. Причината за инцидента е била неправилно ползване на нагревателни уреди – газов котлон.

Между 18:21 и 18:50 часа екип на Първа РСПБЗН е гасил запалване, възникнало в отпадъци в метален контейнер в русенския кв. „Чародейка“ до бл. 305.

От 20:17 до 21:00 часа е посетен сигнал за запалена газова бутилка в жилище на ул. "Цанко Церковски". На адреса не е имало необходимост от действия на пожарникарите, тъй като живущите са успели да се справят сами. При инцидента не са пострадали хора и не са нанесени щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари