Касапинът от Перник остава за постоянно в ареста

0

Състав на Софийски апелативен съд остави за постоянно в ареста Радослав Колев от Радомир, обвинен в опит за убийство на 15-годишно момиче от Перник.

Около 8.30 часа на 18 януари на автобусна спирка в Перник Колев нападна с нож 15-годишната ученичка от Професионалната гимназия по облекло и туризъм Зорница Спасова, като и нанесъл 13 прободни рани.

В момента жертвата е в реанимацията на пернишката болница в стабилно състояние. Преди седмица окръжна прокуратура - Перник повдигна обвинение на 28-годишния Koлeв за опит за убийство по особено мъчителен за жертвата начин.

Наказанието предвижда от 15 до 20 години затвор.

На днешното заседание защитата на обвиняемия поиска по-лека мярка за неотклонение - домашен арест, след като окръжният съд в Перник му наложи най-тежката - задържане под стража. Адвокатът му изтъкна пред съда, че, макар и осъждан, Колев е оказал помощ на момичето и се е обадил на тел. 112.

Съдът намери жалбата на обвиняемия за неоснователна и потвърди определението на първата инстанция. От свидетелските показания по делото до момента може да се направи обосновано предположение, че именно Колев е извършил деянието, заяви съдията по делото.

Освен това обвиняемият е признал пред разследващите, че е нападнал момичето по лични подбуди, след като са имали близки интимни отношения.

Според съда Колев е с висока степен на обществена опасност и има възможност да извърши ново престъпление, тъй като е многократно осъждан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари