Каруца бяга от полицаи във Ветово

2
Каруцарят хвърлял дърва в движение, за да пречи на патрулката / Снимката е илюстративна
Каруцарят хвърлял дърва в движение, за да пречи на патрулката / Снимката е илюстративна Снимка: © Булфото

В РУ – Ветово се изясняват два случая за извършени престъпления. 

На 26 януари около 21:00 часа в град Ветово на улица "Батак" полицаи са засекли каруца с конски впряг, натоварена с дървесина.

Водачът на каруцата отказал да спре по сигнала на полицаите и започнал да изхвърля дървесината в движение, като по този начин препречил придвижването на патрулния автомобил и създал опасност за ПТП.

Каруцата все пак е била спряна на ул. Хан Кубрат и при последвалата проверка е установено, че водачът е 25-годишен жител на гр. Ветово, който без редовно писмено позволително за сеч и без превозен билет извозва дърва за огрев от горския фонд - 0.5 куб. м. от вида - ясен. Дежурна оперативна група на РУ – Ветово е извършила оглед на място, случаят е документиран и е заведено дознание.

На 27 януари около 10:20 часа в гр. Ветово на ул. Хан Омуртаг, при извършена полицейска проверка, служители  на РУ- Ветово са установили още един подобен случай. При проверката станало ясно, че 57-годишен ветовчанин  превозвал дървесина с конска каруца, без да има редовно писмено позволително за сеч и без превозен билет - общо  един кубичен метър  дървесина за огрев от вида - ясен от общинския горски фонд, на обща стойност за около 62 лева. Този случай също е документиран от полицаите и по него е образувана преписка.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари