Каракачанов: Лидерът на една партия беше пиян при инцидента пред централата на ВМРО

1
Когато някой иска да ви нахлуе в дома, чупи и няма кой да те защити, се защитаваш сам, обясни вицепремиерът
Когато някой иска да ви нахлуе в дома, чупи и няма кой да те защити, се защитаваш сам, обясни вицепремиерът Снимка: БГНЕС

"Ангел Джамбазки не е хвърлял бомбички от централата на ВМРО. Нашата историческа практика е ако някой ни нападне, да отговаряме." 

Това заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в интервю за предаването „Тази неделя“ по bTV по повод инцидента пред централата на ВМРО в понеделник.

Преди да се появи Ангел Джамбазки на прозореца с маркуча имаше други факти. Има клипове, които самите протестиращи са публикували, както и записи от нашите охранителни камери. Вижда се ясно, че една тълпа от 50 – 70 човека, някои от които видимо нетрезви, идват пред самата врата и започват да я блъскат. Когато ми се обади охраната, че това се случва, аз лично казах вратата да се заключи и се обадих в полицията.

Ясно се вижда как се удря по вратата и как едно от лицата чупи прозореца. Когато някой иска да ви нахлуе в дома, чупи и няма кой да те защити, се защитаваш сам. Вижда се много ясно, че като се чупи, кой чупи и как вътре в сградата се хвърлят запалителни факли, пиратки и др. В момента в тази сграда има фирми и цял научен институт. Имало е и репетиция на ансамбъл в този момент“, посочи Каракачанов.

Ангел Джамбазки не е хвърлял бомбички. Става въпрос за пиратки. В момента, в който Джамбазки пуска маркуча, тълпата се пръска и той спира да пръска, Тогава идва полицията и прегражда. Дотогава е счупен прозорецът и вратата във фоайето на сградата, която е паметник на културата“, добави лидерът на ВМРО.

„Тези, които чупиха и трошаха, питам някой от тях бил ли е доброволец, дарил ли е плазма? Джамбазки вече 21 дни е доброволец и помага на хората. Той защитава собствеността на организацията, на която е зам.-председател. Нашата историческа практика е ако някой ни направи добро, връщаме го двойно, ако някой ни обиди, отминаваме обидите, но ако някой ни нападне – отговаряме. ВМРО не е певческо дружество. ВМРО не е позволявало на никой да мачка българщината и ВМРО. Някои от тези хора бяха видимо пияни, включително лидерът на една политическа партия. Това се случи вечерта преди България да изрази позицията си за Северна Македония. Тези хора са против българската позиция и защитаването на българския интерес ли? Някой може би ги е мотивирал да дойдат и да направят това“, посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари